najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rusija pozvala belgijskog ambasadora na raport

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas na konsultacije ambasadora Belgije u toj zemlji kako bi mu predstavila dokaze da su belgijski vojni avioni učestvovali u vazdušnom udaru na jedno selo u Siriji.

To je najnoviji razvoj događaja u sporu između Moskve i Brisela oko vazdušnog udara na selo Hasadžek na severu Sirije, u blizini granice sa Turskom, u kojem je u utorak poginulo šest, a povređeno četvoro ljudi, prenela je agencija AP.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane, general major Igor Konašenkov je danas izjavio da ima “ubedljive” dokaze o belgijskom učešću u spornom napadu.

On je belgijsko negiranje učešća nazvao “uzaludnim” i optužio koaliciju na čelu sa SAD u Siriji da izbegava odgovornost za taj napad.

(Tanjug)

Srodan članak

„Belgijski avioni napali kurdsko selo“

Ruski ambasador u Belgiji na raportu

2 komentara
  1. Slobodan

    Vidim da je naslov promenjen. Profesionalno i korektno od vas. Moje poštovanje za urednika i redakciju.

  2. Slobodan

    Gospodo, ne znam ko piše ove vesti ali je njegova rusofobičnost previše ogoljena i prelazi granicu dobrog ukusa. Primera radi, identičnu vest, poziv ambasadora na razgovor naslovljava tako što je Ruski ambasador u Briselu pozvan na RAPORT a Belgijski u Moskvi na KONSULTACIJE. Jasno je da svi imaju gazdu, pa i vi niste izuzetak ali budite malo prefinjeniji. Ovako se približavate CNN, BBC i ostalim manipulatorima.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike