najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sastali se Barak Obama i Raul Kastro

Predsednici SAD i Kube, Barak Obama i Raul Kastro, sastali su se danas u Palati Revolucije u Havani, a AFP ocenjuje da je reč o presudnom susretu koji bi mogao da dovede prevazilaženje jaza između dve zemlje.

Obama, koji se tek treći put sastaje formalno sa Kastrom, prvi je američki predsednik koji je posetio Kubu u poslednjih 88 godina.

Uoči sastanka, Obama je izjavio da očekuje promene na Kubi.

“Ovde će se dogoditi promene i mislim da to Raul Kastro razume”, rekao je Obama za Ej-Bi-Si (ABC), priznavši da se to neće desiti “preko noći”.

Obama je podsetio da je već došlo do ponovnog otvaranja ambasade i da, iako između SAD i Kube i dalje postoje značajna neslaganja oko pitanja ljudskih prava i sloboda na Kubi, obe zemlje osećaju da će “sada pojačati napore za većim promenama”.

Obama se upisao u knjigu utisaka posvećenu Hose Martiju

Američki predsednik Barak Obama upisao se danas u knjigu utisaka kod memorijala kubanskom pesniku i novinaru Hose Martiju koji je postao simbol kubanske borbe za nezavisnost od Španije u 19. veku.

“Velika mi je čast da odam poštu Hose Martiju koji je dao život za nezavisnost svoje domovine. Njegova strast za slobodom i samoopredeljenjem i danas živi u kubanskom narodu”, napisao je Obama nakon što je položio venac i obišao memorijal posvećen Martiju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike