U trendu

Split: Napadači prijavljeni za dva krivična dela iz mržnje

SPLIT – Hrvatska policija saopštila je danas da su, zbog napada na trojicu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, u policijskom pritvoru završila dvojica 25-godišnjaka i jedan 23-godišnjak, koji su nakon kriminalističke istrage prijavljeni za dva krivična dela počinjena iz mržnje – pokušaj nanošenja teških telesnih povreda i razbojništvo zbog oduzimanja klupskog dresa.

Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da su oni zajednički i prema prethodnom dogovoru u subotu oko 13:30 sati došli do ugostiteljskog objekta na splitskoj Rivi, gde su fizički napali tri igrača vaterpolo kluba Crvena zvezda koji su kao gosti sedeli na terasi, prenosi Hina.

U hrvatskoj policiji navode da je razlog napada bio to što su kod jednog od vaterpolista uočili klupska obeležja na odeći i da su, u nameri da ih oduzmu, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po telu, a od jednog od njih zahtevali da im preda klupski dres.

„Počinioci su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i pretili mu, a nakon što je 29-godišnjak u begu skočio u more, od njega su i nadalje, uz pretnju nožem zahtevali predaju odeće sa klupskim obeležjima, što je on na kraju i učinio. Navedeni 29-godišnji strani državljanin tom prilikom je lakše povređen“, naveli su u policiji.

Dodaje se da su u okviru sprovedenog kriminalističkog istraživanja policajci razgovarali sa većim brojem svedoka, kao i da su pretražili stanove i druge prostorije koje koriste osumnjičeni, a kod jednog od pritvorenih 25-godišnjaka pronađen je i oduzeti dres.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali da teško telesno povrede ili teško naruše zdravlje trojici stranih državljana, a iz istog su motiva mržnje, upotrebom sile i hladnog oružja, na štetu 29-godišnjaka počinili razbojništvo“, navode u policiji koja nastavlja istraživanje ovog slučaja.

Hrvatska policija je juče ujutru, zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, uhapsila trojicu napadača, a za dvojicom još traga.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike