U trendu

Supruga egipatskog otmičara: Sramota me je od javnosti

Supruga Seif Edin Mustafa otmičara koji pod pretnjom da je opasan lažnim ekplozivom prizemljio avion „Idžiptera“ na Kipar, oglasila se danas. Mustafina žena nije želela pred kamere,a preko prevodioca mu je poručila da je zbog svega što je uradio – sramota.

Prema tvrdnjama medija, Mustafa sa supugom nema nikakav kontakt, a kako stvari stoje neće ni imati, jer ona odbija da ga vidi.

– Sramota me je od javnosti i ne želim da ga vidim – rekla je bivša supruga otmičara.

Iako se u trenutku kada je objavljeno da je avion otete posumnjalo na teroristički napad, brzo je utvrđeno da je motiv za otmicu aviona u kom je bilo 72 putnika privatne prirode. Razlog zbog kog je Mustafa naterao posadu da prizemlji avion na Kipru je to što na tom ostrvu živi njegova bivša supruga i deca sa kojima već godinama nije u kontaktu.

Na pitanje policije zašto je oteo avion, Seif Edin Mustafa rekao je „šta neko treba da uradi kada mu egipatska vlada ne dozvoljava da vidi ženu i dete 24 godine“.

Otmičar, kog su vlasti nazvale “idiotom” i “psihički labilnim” sa suprugom koja već godinama živi na Kipru ima četvoro dece. Kako pišu lokalni mediji, najmlađa ćerka poginula je u saobraćajnoj nesreći prošle godine.

Seif Edin Mustafa pobego je iz egipastkog zatvora 2011. godine tokom ustanaka protiv tadašnjeg predsednika Hosnija Mubaraka.

Otmičar se trenutno nalazi u pritvoru nakon što mu je sud na Kipru odredio zadržavanje u trajanju od osam dana. Tokom današnjeg kratkog obraćanja pred sudom, Mustafa ništa nije rekao, ali je novinarima pokazao znak za pobedu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.