U trendu

Tramp: Rusija je izvodila hakerske napade

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da smatra da je Rusija izvodila hakerske napade tokom predizborne kampanje u SAD, kako su ranije saopštile američke obaveštajne službe.

Tramp je na konferenciji za novinare, prvoj od leta, ponovo osporio navode da Rusija poseduje kompromitujući materijal o njemu kako bi mogla da ga ucenjuje dok bude bio na čelu SAD.

„Što se hakovanja tiče, mislim da je to bila Rusija, ali mislim da nas hakuju i druge zemlje, drugi ljudi“, rekao je Tramp, koji je do sada pokazivao uzdržanost o navodima obavešajnih službi o pokušajima mešanja Rusije u američke izbore.

U poverljivom izveštaju o ruskom mešanju u američke izbore, uključen je i deo u kojem se navodi da ruske službe imaju kompromitujući materijal o Trampu, medju kojima snimke njegovih seksualnih odnosa s prostitutkama iz moskovskog hotela 2013. godine.

Tramp je na konferenciji za novinare rekao da je uvek vodio računa o mogućem špijuniranju u hotelskim sobama u drugim zemljama, uključujuči Rusiju.

„Izuzetno sam pažljiv. Okružen sam telohraniteljima. Uvek im govorim, budite pažljivi zato što u tim sobama imate kamere na najčudnijim mestima. Ne možete ih videti i ne možete znati. Bolje budite pažljivi ili ćete se videti na televiziji“, rekao je Tramp.

Tramp je rekao da je Kremlj danas demantovao da ruske službe poseduju kompromitujući materijal o njemu i dodao da je sramotno što su navodi o kompromitujućem materijalu izašle iz obaveštajnih službi.

On je rekao da to što ruski predsednik Vladimir Putin ima pozitivno mišljenje o njemu nije mana, već prednost.

„Da li zaista iskreno verujete da bi Hilari (Klinton) bila čvršča prema Putinu od mene? Da li to zaista neko veruje“, rekao je Tramp.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.