Album grupe „Rammstein“ ponovo u slobodnoj prodaji

Fanovi legendarne nemačke grupe "Rammstein" najzad mogu da odahnu. Ili da slave pobedu. Poznato je da je ovaj bend svoj, za sada poslednji studijski album pod nazivom "Liebe ist für alle da" ("Ljubav je tu za svakoga") objavio u oktobru prošle godine. Dok oni tvrde da se radi o ljubavnim pesmama, nemačke vlasti su imale drugačije mišljenje. Polemike su krenule odmah po objavljivanju prvog singla, provokativnog naziva "Pussy". Naravno, i cenzura spota, koji je, prepun scena seksa, objavljen u celosti samo na jednom televizijskom kanalu za odrasle. Ni ostalih deset pesama nisu baš za svačije uho. Upravo zbog toga su odgovorni ljudi zabranili slobodnu prodaju ovog ostvarenja u muzičkim prodavnicama.
Nakon toga, usledio je odgovor menadžmenta grupe u vidu žalbe i kontratužbe. Srećom, nije u pitanju naše pravosuđe, pa je priča završena već posle nekoliko meseci. Epilog svega dobili smo nedavno u zvaničnoj odluci suda u Kelnu. Na radost poštovalaca rada grupe "Rammstein", ovaj album ponovo se nalazi u rafovima svih muzičkih prodavnica. Sud je poništio prethodnu odluku nemačke kancelarije za kontrolu uticaja medijskog sadržaja na mlade, koja je još u novembru 2009. zabranila javno izlaganje ovog materijala.
Ono što mi možemo potvrditi kada se radi o ovoj velikoj grupi nastaloj 1994. jeste to da smo 30. marta ove godine bili svedoci jednog od najboljih nastupa u našoj zemlji, kada su upravo ovi momci održali koncert za pamćenje u Beogradskoj areni. A što se tiče njihove muzike, na prvo slušanje je jasno da nije reč o limunadama i pesmicama za zaljubljene. Nema potrebe zabranjivati bilo čiji rad, pogotovo ne njihov, jer bi se tvrdo jezgro armije najvernijih fanova ove grupe svakako snašlo da dođe do ovih pesama. To je, srećom, shvatio i sud u Kelnu. A mi ćemo i dalje u dogledno vreme prepričavati ovaj spektakl i nadati se što skorijem novom susretu. I, ako već niste, obavezno nabavite ovo ostvarenje koje je podiglo toliko prašine u njihovoj zemlji. Pa sami procenite je li s razlogom ili ne.
Inače, potvrdu svega što smo rekli možete naći na zvaničnom sajtu benda, kao i sve ostale informacije.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.