No Doubt

Veoma popularni bend nastao je 1994. godine. Grupu su osnovali bubnjar Edrijan Jang i basista Toni Kenl. Za gitaristu su izabrali Jangovog prijatelja Toma Damonta, a za vokal Tomovu najbolju prijateljicu, Gven Stefani. „No Doubt“ je jedan od retkih bendova sa tako šarolikim repertoarom pesama. Njihove pesme kreću se od pop roka, preko regea do densa, što i ne čudi, s obzirom na to da su ukusi članova grupe posve različiti.

Naime, osnivači Toni i Edrijan su ljubitelji metala i hard roka, Tom obožava pank (što se može primetiti po njegovom nastupu i stilu), dok je Gven još uvek ljubitelj „srednjoškolskih“ pesama ludila, koje su karakteristične za mlade u Americi.

Ova grupa je svoj prvi demo album snimila u malom broju primeraka koje su članovi izdelili među sobom. Nisu, dakle, želeli brzi proboj prvim demo albumom, već sticanje iskustva. Odmah potom, počeli su da pišu pesme za svoj prvi album. Kada je došlo vreme da se album snimi, imali su preko 60 napisanih pesama, te im je veoma teško bilo da izaberu one koje će staviti na CD. Neke od tih pesama kasnije su se našle na drugom albumu.

Hit „Don“t Speak“ po mnogima je jedna od najlepših pop rok pesama u 20. veku. Ona je munjevito izbacila ovaj bend na vrhove gotovo svih top-lista i donela mu ogromnu svetsku popularnost. Posle velikih turneja po Americi, dve godine kasnije izašao je i novi album. Pesme sa ovog albuma i danas su veoma aktuelne i popularne. „Different People“, „Excuse Me Mr“, „Just A Girl“ i drugi hitovi ove grupe – ipak su ostali u senci zvuka „Hey babe!“ i pomenutog remek-dela „Don“t speak“. Može se reći da su pomenuti uspesi bili odskočna daska za sve ostale pesme i spotove ovog benda.

Grupa je osvojila mnoge muzičke nagrade, među kojima su najvažnije bile MTV nagrade za najbolji spot i najbolju muziku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.