Arsen

Da, Arsen. I dovoljno je. Da pokaže veličinu, da objasni ugođaj te večeri, da naježi kožu.
Neko je slavio Dan pobede, neko Dan Evrope, a mi smo slavili Arsena. Velika sala Centra "Sava" bila je premala da primi sve zainteresovane te večeri 9. maja. Tražila se karta više, a moglo se videti i mnoštvo poznatih lica iz sveta muzike, ali i glume, šou-biznisa, politike. Bio je to prvi nastup u Srbiji posle celih pet godina. Baš se odužilo. Najbitnije od svega je da smo se uverili da je, nakon zdravstvenih problema koje je imao, gospodin Dedić dobro. Naravno, bitno je i to da nas nije zaboravio i da se i dalje oseća ona hemija kao nekad. A i veliki pevač je bio vidno uzbuđen i oduševljen reakcijom publike.
Kao uvod u koncert poslužio je simfonijski orkestar RTS-a i dečiji hor "Kolibri". A onda se pojavio velikan. Glumica Ana Sofrenović najavila ga je kao velikog pesnika, pevača, kompozitora, flautistu, producenta, slikara… Nešto sam sigurno zaboravio. A sve je to Arsen Dedić. On se na početku zahvalio svima koji su došli. A onda je počeo nezaboravan događaj podeljen u četiri dela. Prvi deo bio je rezervisan za filmsku i pozorišnu muziku. U drugom delu, majstor šansona je uz pomoć svog sina Matije izveo čuvenu kompoziciju "Pijanista". Poslednja dva dela su predstavljala i najveću radost za sve prisutne. Čuli smo najveće hitove, poput pesama "Ni ti, ni ja", "O mladosti", "Kuća pored mora", "Devojka za jedan dan", "Ne daj se Ines"… Oduševljenje je bilo obostrano.
Arsenov specijalni gost ove nezaboravne večeri bio je, očekivano, Petar Grašo. Zajedno su otpevali pesme "Sad te se samo rijetko sjetim" i "Ima a ne zna". Sve u svemu, iako ne u nekadašnjoj snazi, Arsen je tri puta izlazio na bis, a mislim da će onaj poslednji dugotrajni aplauz beogradske publike pamtiti do kraja života. Ali, to je najmanje što je zaslužio. Jer, jedan je Arsen!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.