U trendu

Arsen Dedić u Centru „Sava“ 9. maja!

Na sam pomen imena ove legende grlo se steže i kolena klecaju. Njegova karijera traje već celih pedeset godina. I to kakva karijera!
Arsen Dedić definitivno je obeležio muzičku scenu cele bivše Jugoslavije. Nema čoveka s ovih prostora koji nije zavoleo bar neku njegovu pesmu. U poslednje vreme ne prođe ni dan da barem jednom dnevno ne čujem makar jedan Arsenov hit. Trenutno je aktuelna pesma "O mladosti", ne zbog toga što žalim za njom, već zato što je pesma savršena.
Ovaj popularni kantautor i pesnik postao je poznat još šezdesetih godina zahvaljujući nastupima na tada jako popularnim muzičkim festivalima. Naravno, ni nagrade nisu izostale. Nekako se kao sasvim normalan provlači fascinantan podatak da je Arsen u svojoj karijeri objavio čak 24 albuma na nekada popularnom vinilu i još petnaest na CD-u. Neverovatno, zar ne? Poslednje studijsko ostvarenje zasad je album "Rebus" iz 2008.
Poznato je da je Dedić sarađivao s gotovo svim eminentnim muzičarima sa bivših jugoslovenskih prostora, kao što su Zdravko Čolić, Goran Bregović, Zoran Predin, Masimo Savić, Petar Grašo i drugi. Radio je i muziku za film, pozorište i razne TV emisije. Njegove knjige poezije dugo su bile među najprodavanijim delima. Dakle, na svim poljima nizao je samo uspehe. Inače, oženjen je takođe jako poznatom pevačicom Gabi Novak, a njihov sin Matija je veoma ugledan džez muzičar u Hrvatskoj. U jednom trenutku Dedićevo zdravlje je bilo ozbiljno narušeno, ali sada je situacija mnogo bolja.
Sve ovo govorimo u želji da najavimo novo Arsenovo gostovanje u našem glavnom gradu. Nakon šesnaestogodišnje pauze zbog dobro poznatih problema, Dedić je nastupio 2005. u Beogradu i Novom Sadu. Vreme je za novo druženje. Dakle, veliki Arsen Dedić nastupiće 9. maja u velikoj dvorani Centra "Sava". Početak koncerta zakazan je za 20.30. Karte za ovaj događaj koji se jednostavno ne sme propustiti koštaju 2.000, 2.300 i 2.600 dinara, a možete ih nabaviti u Bilet servisu i na blagajni Cenrta "Sava". Neka posebna pozivnica nije potrebna. Siguran sam da će sala biti premala da primi sve zainteresovane za ovaj spektakl. Ipak je to Arsen Dedić!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.