Audicija za novog pevača grupe „Aerosmith“

Krajem novembra prošle godine pisali smo o jednom od najvećih svetskih bendova, koji je na sceni proveo celih četrdeset godina. Reč je o legendarnoj grupi "Aerosmith". U članku "’Aerosmith’ pred raspadom?" najavili smo odlazak Stivena Tajlera (Steven Tyler) i zapitali se da li je uopšte i moguć život benda nakon toga. On je svojom pojavom i glasom davao bendu tu posebnost i originalnost, koja ih je krasila od samog početka rada. Eto, izgleda da ćemo vrlo brzo saznati odgovor na naše pitanje.
Ako je u početku i postojala velika doza neverice i dileme, sada je više nema. Tajler je napustio ostatak ekipe i tu nema ničeg spornog. Razlozi za takvu odluku nisu bili baš sasvim najjasniji. Spominjali su se problemi s drogom, kao i s lekovima za umirenje. Navodno, Stiven se trenutno nalazi na jednoj klinici, na rehabilitaciji, gde pokušava da se oslobodi svoje zavisnosti. S druge strane, i opet navodno, nalazi se njegova želja da se više posveti samom sebi. No, dobro, sada znamo i to da bend želi da nastavi priču i bez ovog sjajnog pevača. Hrabar, ali očekivan korak.
Šta je novo? U februaru, ostatak ekipe "Aerosmith"-a je zakazao audiciju, na kojoj će se odabrati novi pevač. Upravo to je potvrdio i gitarista Džo Peri (Joe Perry) za novinsku agenciju "QMI":
"Tačno je, odradićemo nekoliko audicija, okrenuti nekoliko telefona, i to je to. Uz malo sreće, nadamo se da ćemo novog pevača dobiti do leta, kako bi bend vrlo brzo posle toga mogao da se vrati svirkama i turneji".
Pored toga, Peri tvrdi da saradnja s Tajlerom nije prekinuta, već samo odložena na neko vreme.
"Koliko ja znam, Stivena uskoro očekuje operacija noge i stopala, a nakon toga biće mu potrebno sigurno bar godinu, godinu i po da se oporavi. U međuvremenu, ostatak benda želi da nastavi s radom. Dakle, nas četvorica smo i dalje u igri. Naći ćemo nekoga ko se uklapa i ko će popuniti nastalu prazninu".
Iskreno govoreći, ja sam skeptičan prema tome. Mislim da najuspešniji hard rok bend na svetu, sa 150 miliona prodatih ploča u svojoj karijeri, ne može biti isti bez Stivena Tajlera. Ili možda grešim… Saznaćemo uskoro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.