najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Belgijski bend “Intergalactic Lovers” prvi put u Srbiji

Belgijski indi rok bend “Intergalactic Lovers” nastupiće 2. novembra u Centru za kulturu “Božidarac”, u okviru festivala “Vračar Rocks”, a dan ranije predstaviće se novosadskoj publici u pabu “Lazino tele”, najavila je koncertna agencija “RockSvirke”.

“Intergalactic Lovers” čine harizmatična pevačica Lara Šedraui, Brendan Korbi (bubnjevi), Marten Hajgens (gitara) i Raf De Mej (bas gitara), a njihovu muziku porede sa Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs.

Bend je osnovan 2008. godine pod imenom “Free Zamunda”, ubrzo su promenili ime i već sledeće godine pobedili na na takmičenjima “Oost-Vlaams Rockconcours” i “Rock Rally De Beloften”.

Prvi uspešni singl “Fade Away” bio je vrlo slušan na belgijskim radio stanicama Studio Brušel i Radio 1, nakon čega je usledio “Delay” koji je zauzeo prvo mesto uticajnog belgijskog radija De Afrekening.

Debi album “Greetings & Salutations” objavili su 2011. Iste godine “Intergalactic Lovers” su dobili nagradu muzičke industrije za najbolji bend u usponu, a album je sa odličnim kritikama bio na vrhu top lista nedeljama i dostigao zlatan tiraž.

Nastupali su u Teksasu, Torontu, Japanu, a prošle godine su izdali novi album “Little Heavy Burdens” za koji kažu da je “atmosferičan, melanholičan i terapeutski”.

U okviru turneje po Evropi svirali su na festivalima i u klubovima širom Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Rusije.

“Najlepši kompliment dobili smo od kritičara koji je rekao da je naš zvuk bezvremeni”, izjavio je jednom prilikom De Mej.

Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se putem Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, kao i u prodavnici “Felix” (TC Sremska) po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta koštati 600 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike