U trendu

Beogradski koncert grupe „Galija“ odložen za mart

Ono što smo najavili kao mogućnost sada je već sasvim izvesno. "Galija" ponovo plovi s nama. Ovo je godina koja je veoma značajna za našu legendarnu grupu. Kao uvod u priču neka posluži naš nedavni članak o njima – "Grupa ‘Galija’ slavi 30 godina rada". Tu ćete saznati i kakva to specijalna veza povezuje mene i ovaj bend.
Vraćamo se na glavni razlog naše priče. A to je trideset godina od izlaska debi albuma "Prva plovidba". Trebalo je da niške rok legende frontmena Nenada Milosavljevića nastupe 17. decembra u Beogradskoj areni, ali je koncert pomeren za 13. mart naredne godine. Sjajna prilika da se proslavi ovaj veliki jubilej. U trenutku pisanja članka na zvaničnom sajtu Arene još nije bila objavljena cena karata, ali siguran sam da je za prave fanove taj podatak i nebitan. Ali, to nije sve. U prethodnom članku smo najavili trostruku kompilaciju najvećih hitova, po izboru samih članova benda. Ovo best of izdanje nosi naziv "Oženiše me muzikom". Simbolično. Sam Neša navodi da su pesme birane po sopstvenom ukusu, ne vodeći računa o tome da li su bile hitovi. Kompilacija bi trebalo da pokaže kako je bend hteo da zvuči svih ovih godina, jer nisu sve pesme snimljene baš onako kako su zamislili. Po ovom izboru, fanovi će moći sami da uporede svoje viđenje i ukupnu sliku benda s ponuđenom.
I onda šlag na tortu. Grupa "Galija" pripremila je za ovaj važan događaj i svoj novi, četrnaesti po redu studijski album, pod imenom "Pogled kroz dvogled". O ovom ostvarenju, osim najave, nemamo konkretnijih informacija, ali treba li nam to posle više od tri decenije druženja s bendom?
Iako su im mnogi zamerali u prošlosti da su režimski bend, to je sada ostalo sasvim iza nas i došlo je vreme za potpuno prepuštanje muzici i uživanju. Na kraju ne zaboravite – 13. mart, veliki koncert grupe "Galija" u Beogradskoj areni". Dođite da se družimo uz nezaboravne hitove mnogih generacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.