U trendu

Besplatan živi album benda „Bad Religion“

Kada sam prvi put čuo ovaj bend, a bilo je to s kraja osamdesetih, gotovo da sam zanemeo, ne verujući u to što čujem. Zaista su tada ostavili na mene snažan i upečatljiv utisak. Ako bih vam rekao da se i danas isto osećam svaki put kada čujem neku njihovu pesmu, verovatno mi mnogi ne bi verovali. Ali definitivno je tako. Jedna od najvećih životnih želja, pored one koja će mi se uskoro ostvariti, a to je da vidim i čujem grupu "Faith No More", jeste i ta da prisustvujem njihovom koncertu. Zato s velikim poštovanjem, ali i uzbuđenjem pišem ovaj članak.
Legendarni američki pank-rok bend "Bad Religion" ove godine slavi trideset godina rada. Proslavljajući ovaj vredan jubilej grupa je rešila da obraduje svoje fanove. Oni su ponudili svojim poštovaocima besplatan daunload najnovijeg lajv albuma preko zvaničnog sajta, gde je u toku prijavljivanje za to. Album simbolično nosi naziv "30 Years Live". Radi se o 16 pesama snimljenih tokom još uvek aktuelne "House of Blues" turneje. Inače, na ovoj turneji bend svira i pojedine nove pesme koje će se naći na najnovijem studijskom albumu, koji bi trebalo da se pojavi do kraja godine. Najbliže nama na svom putu ove godine "Bad Religion" će doći u Budimpeštu, gde će gostovati 11. avgusta na čuvenom "Sziget" festivalu. Nije to tako daleko, a ni viza više nema.
Ukoliko slabije poznajete rad ove grupe, poslušajte bilo koju pesmu s prethodnih četrnaest studijskih albuma. Upečatljivi promukli glas Grega Grafina (Greg Graffin) i britka gitara Breta Gurevica (Brett Gurewitz) jednostavno će vas dovesti do delirijuma. U svega dva, dva i po minuta, koliko najčešće traju njihove pesme, zaista je sve rečeno. Pesme poput debitantske "How Could Hell Be Any Worse?" ili "No Control", "Against the Grain", "21st Century (Digital Boy)", "Atomic Garden", "American Jesus", "Punk Rock Song", "Raise Your Voice", kao i mnoge druge ostaće ispisane zlatnim slovima u istoriji ne samo ove vrste muzike.
Uz duboki naklon prema svemu što je ovaj bend do sada uradio, podsećamo vas da iskoristite priliku da stanete u red za ovaj vredan poklon koji nas očekuje krajem leta. U međuvremenu, nada u skoro gostovanje u našoj zemlji ostaje da živi u svima nama. "Bad Religion" zauvek!
Preuzmite besplatno album

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.