„Del Arno bend“ 17. juna u KST-u

Ponovo dišemo punim plućima. Zato što smo na domaćem terenu. Ovaj bend je poseban kao jedan od malobrojnih koji sa setom vraća u neko prošlo vreme, ne srećnije od ovog danas, ali svakako energičnije i buntovnije. Ova trenutna letargija i beznađe umeju da budu jako deprimirajući. E, zato je tu Del Arno bend!
Ovu grupu osnovali su braća Vladan i Jovan Matić još daleke 1986. godine, kao prvu autorsku rege postavu u celoj tadašnjoj velikoj SFRJ. Svojim zaraznim i pevljivim melodijama od samog početka znali su da se slušaocu uvuku pod kožu. Naslov njihovog prvenca iz 1989. godine ("Igraj dok te ne sruše") jasno govori koji je lajtmotiv benda. I igrali smo s njima svih ovih godina. Drugi album, pod nazivom "Godina majmuna", stiže nesrećne 1992. To je zapravo snimak koncerta sa starim, ali i novim pesmama, koji te godine biva proglašen za najbolji živi album. Posle ostvarenja "Geneza", 1993. bend se raspada, na sreću, samo nakratko. Dve godine kasnije, s obnovljenom postavom, braća Matić i ekipa objavljuju legendarni album "Reggaeneracija". S njega je skinuto čak osam singlova, a na mene lično najjači utisak ostavila je sjajna obrada Haustora – "Treći svijet".
Svoj petnaesti rođendan grupa proslavlja uz kompilaciju najvećih hitova "Retrospective" (2001). Još jedan veliki jubilej – 20 godina benda, obeležavaju uz novi studijski album "Vreme vode" (2006). Zanimljivo je da se sledeće slavlje očekuje naredne godine, kada se navršava četvrt veka njihovog rada. Novi album se uveliko priprema, i do tada će se svakako pojaviti u prodaji. Međutim, mi imamo da najavimo nešto veliko pre toga.
U potpuno obnovljenoj bašti Kluba studenata tehnike "Del Arno bend" održaće veliki koncert, i to vrlo brzo, 17. juna. DAB ovo mesto smatra svojom drugom kućom, jer su upravo tu spremali koncerte i nove albume. Slično misle i mnogi iz moje generacije. Dakle, vreme je za novi susret. Obećana su nam neka iznenađenja, a možda bude i novih pesama. Stoga, narednog četvrtka svi u KST, jer kako sami kažu: "DAB je tu da spaja"!
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.