U trendu

Doček 2008. godine

Dragi prijatelji, evo nas ponovo zajedno i u 2008. Pre svega, hteo bih svima da poželim sve najbolje u novoj godini, puno zdravlja, lične sreće i uspeha u radu. I, naravno, da se nađe tu i nešto para, dovoljno da pretekne.
Što se provoda tiče, osvrnuo bih se na doček u organizaciji Skupštine grada Beograda, a sve to pod sloganom Beograd je najlepši kad smo srećni i Sa svima na trgovima. Više desetina hiljada ljudi, među kojima je bilo i desetak hiljada stranaca, okupilo se prvi put ove godine na tri lokacije u gradu: na Trgu Republike, ispred Doma Narodne skupštine i ispred Beogradske arene. Najveselije je bilo ispred Narodne skupštine. Tamo su nastupali ovogodišnji dobitnici MTV nagrade za najbolji regionalni rok bend, neponovljivi i uvek originalni „Van Gogh“. Zaista, nikada do sada nisam bio na nekoj njihovoj lošoj svirci, niti sam čuo od bilo koga da se tako nešto ikada dogodilo. Uvek su umeli da pronađu žicu publike i da izazovu delirijum u masi. Njihove pesme su svaki put zvučale drugačije a tako je bilo i sada. Od srca sve pohvale za Đuleta i ekipu.
Na tom stejdžu nastupali su još i veliki zavodnik i srcolomac Vlado Georgijev, naravno, uz neizbežne vriske zaljubljenih devojčica, a zatim i veseli, zanimljivi i u poslednje vreme veoma traženi „Flamingosi“. Kraj je bio rezervisan za Harisa Džinovića.
Na Trgu, izobličenog glasa, s viškom kilograma, već vidno vremešan Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim Instruktorima pokušao je da zagreje publiku u toj hladnoj zimskoj najdužoj noći. Koliko je u tome uspeo ne bih da sudim, ali mislim da je izbor mogao pasti na neki drugi veseliji bend s više energije. Da pomenem još i nastup Bebi Dol sa njenim pratećim bendom.
Plato ispred Beogradske arene bio je rezervisan za ljubitelje nešto drugačijeg zvuka – elektronskog. Tu su nastupali domaći i strani di-džejevi, između ostalih i Boža Podunavac i Džoi Beltram.
Ceo program uživo je prenosila televizija Studio B; zapravo, bolje je reći da su se s vremena na vreme uključivali u pomenuta dešavanja. Gradska vlast je za ovu priliku izdvojila 22 miliona dinara. Nekoliko dana pre dočeka pojavili su se neki lažni moralisti, koji su uporno ponavljali da je to mnogo novca i da je bilo bolje da su ga dali nekome kome je bio potrebniji. Slažem se da moramo misliti na bolesne i one kojima je pomoć neophodna, ali zar nam nije cela nacija posrnula i zar nam svima ne treba izlečenje i izbavljenje pa makar to bila i pesma? Uostalom, dobar deo tog novca obezbeđen je preko donatora a i sami ti muzičari su nebrojeno puta učestvovali u raznim humanitarnim akcijama i pomagali mnogima. Stoga, lažni moralisti – stop! I samo napred sa zabavom i osmehom. Mnogima od nas je samo to i preostalo.
Srećna Nova godina!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.