U trendu

Džastin Timberlejk

Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) rođen je 31. januara 1981. godine u Memfisu, u državi Tenesi. Televizijski debi imao je u dečjoj emisiji „Traganje za zvezdama“ na jednoj američkoj televiziji, posle čega se pridružio „trupi malih zvezdica Amerike“. Ubrzo je primljen i u već čuveni Miki Maus klub, iz koga su potekle mnoge, danas velike, tinejdžerske zvezde, poput Britni Spirs i Kristine Agilere.

Ozbiljniju muzičku karijeru započeo je u boy bendu „N Sync 1996. godine. Ovaj bend trajao je svega nekoliko godina, ali je imao i veoma prodavane singlove i albume. Popularnost koju su stekli članovi grupe u tako kratkom periodu bila je nezabeležena u istoriji američkih bendova.

Pre nego što je započeo solo karijeru, bio je u vezi sa tada već veoma popularnom Britni Spirs. Njihov raskid, praćen ogromnim publicitetom, bio je odlična podloga za Timberlejkov debi album „Justified“. Zahvaljujući čuvenom raskidu, ali i komercijalnom pop zvuku koji je album doneo, stekao je ogromnu medijsku pažnju i veliku popularnost.

Uz podršku veoma uticajnih muzičkih saradnika, pomenuti album i singl „Cry Me A River“ doneli su mu velike uspehe i dostizali prva mesta na američkim top-listama. Za razliku od sličnih izvođača, Timberlejk veći deo muzičkog materijala stvara sam, bar tako zvanično tvrdi.

Za manje od godinu dana postao je idol američkih tinejdžerki, a svakim danom uvećava svoju popularnost u svim krajevima sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.