Džef Bek 7. jula svira u Centru „Sava“

Mislim da smo koncertni jun u Srbiji pročešljali uzduž i popreko. Sad je red da pređemo na naredni mesec. Pogotovo kada se radi o jednoj ovakvoj legendi.
Elem, jedan od najpoznatijih svetskih rok gitarista Džef Bek (puno ime Geoffrey Arnold "Jeff" Beck) nastupiće u novobeogradskom Centru "Sava" 7. jula. Koncert je organizovan u sklopu "Summertime" festivala a početak je zakazan za 21 sat. Ovaj velikan će beogradskoj publici predstaviti pesme sa svog za sada poslednjeg studijskog albuma – "Emotion & Commotion", objavljenog aprila ove godine.
Bek je rođen 24. juna 1944. godine i uz Erika Kleptona (Eric Clapton) i Džimija Pejdža (Jimmy Page) svirao je u kultnoj grupi "The Yardbirds". Kada je 1967. napustio ovu grupu, osnovao je svoj bend "The Jeff Beck Group", u kome su jedno vreme nastupali i Rod Stjuart (Rod Stewart), kao glavni vokal i Ron Vud (Ron Wood) na bas-gitari. Tokom godina je eksperimentisao s muzičkim stilovima, počevši od bluza, pa preko hevi metala i džeza, da bi danas prateći modernu tehnologiju stigao i do upotrebe dosta elemenata elektronske i tehno muzike. Važno je napomenuti da ga eminentni magazin "Rolling Stone" stavlja na četrnaesto mesto liste najboljih sto gitarista svih vremena. Vlasnik je čak pet Gremija u kategoriji za najbolje rok instrumentalno izvođenje, a kao šlag na tortu došao je prijem u Rokenrol kuću slavnih 4. aprila 2009. godine.
Ovaj engleski gitarista iza sebe ima više od dvadeset snimljenih albuma sa svojom grupom, a sarađivao je i s mnogim svojim kolegama. Napomenućemo samo neke od njih – Rodžer Voters (Roger Waters), Stivi Vonder (Stevie Wonder), Les Pol (Les Paul), Zucchero, Sindi Loper (Cyndi Lauper), Brajan Mej (Brian May), kao i grupa "ZZ Top". Inače, ono što najviše voli da radi i u čemu je najbolji jeste sviranje na popularnom "fenderu stratokasteru" i "fenderu telekasteru".
Džef Bek u Beograd dolazi u okviru svoje svetske turneje, u pratnji vrhunskih muzičara: Džejsona Rebela (Jason Rebello) – klavijature, Ronde Smit (Rhonda Smith) – bas-gitara, i Majkla Valdena (Michael Walden) – bubnjevi. Karte za beogradski koncert koštaju 2.200, 2.700 i 3.200 dinara a mogu se kupiti na biletarnici Centra "Sava" i u Bilet servisu.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.