U trendu

Džej Zi već radi na novom albumu

E, to se zove profesionalizam. Njega smo često spominjali u našoj rubrici. Stalno je na udaru medija. Zaviruju mu u novčanik, traže mane, spajaju s Rijanom i mnogim drugim zvezdama, iako je srećno oženjen, često mu i zavide na njegovoj lepšoj polovini, zanosnoj Bijons. Na stranu sve, čovek je bez sumnje jedan od najtraženijih i najuspešnijih muzičara današnjice. Dodaćemo, sasvim zasluženo. Ljudi ga vole i slede i, pre svega, slušaju njegovu muziku.
Šon Kori Karter (Shawn Corey Carter), mnogo poznatiji kao Džej Zi (Jay-Z), nedavno je objavio svoj novi, jedanaesti po redu studijski album pod nazivom "The Blueprint 3". Ovo je zapravo završni deo trilogije započete 2001. ostvarenjem "The Blueprint" a nastavljene naredne godine albumom "Blueprint²: The Gift & The Curse". U međuvremenu, poznati američki hiphoper nije sedeo skršenih ruku. Objavio je još tri studijska albuma ("The Black Album" – 2003, "Kingdom Come" – 2006. i "American Gangster" – 2007.) i tri kompilacije. Stigao je da pomogne u pravljenju albuma i produkciji mnogim svojim kolegama a glumio je i u nekoliko filmova. Nije zapostavio ni svoj emotivni život, a odskora ni svoju porodicu. Svaka čast na svestranosti.
Vraćamo se na početak priče – na profesionalizam. "The Blueprint 3" je od objavljivanja beležio ponovo sve same rekorde. Samo u prvoj nedelji dostigao je brojku od 476.000 prodatih kopija i tako postao njegov jedanaesti "broj jedan" album u Sjedinjenim Državama. Donedavno je to uspelo još samo Elvisu Prisliju, a sada je Džej Zi usamljen na vrhu. Slede promotivni nastupi i sve što ide uz to. Čovek bi rekao da mu je i te kako potreban odmor. Mnogi bi stigli do tačke zasićenja, jer koje bi motive za dalji rad još mogli da kriju u sebi? Ovaj reper ih očigledno ima na pretek. Nije se još ni slegla prašina oko ovog ostvarenja, a Zi na svom zvaničnom sajtu već najavljuje rad na novom albumu. Zaista neverovatno. Pa ko može da prati, neka prati, a ko ne može – neka tapka u mestu.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.