U trendu

Elton Džon

Elton Džon rođen je kao Reginald Kenneth Dwight 25. marta 1947. godine u Britaniji. Njegov otac je želeo da postane bankar i zbog toga je Elton u mladosti imao velikih problema. Bio je veoma talentovan pijanista i dobio je stipendiju od Kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine. Naredne četiri godine proveo je učeći na ovoj akademiji, gde je upoznao buduće partnere u bendovima.

Njegovi prvi nastupi bili su u bendu „Bluesology“. Ovaj bend je napustio 1967. godine, kada sa tekstopiscem, Bernijem Taupinom, osniva novu grupu i izdaje album „Empty Sky“. Novi duet je na top-listama u Americi bio odmah posle Bitlsa.

Vrhunac karijere Džon je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, dobio svoju zvezdu na holivudskom pločniku slavnih i kada je sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo na Medison skver gardenu. Godine 1978. počinje da nastupa sam i postaje prvi „zapadni“ pevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u.

Venčao se sa Renatom Bauel 1984. godine, ali se posle četiri godine razveo. Kasnije je u jednom od najtiražnijih muzičkih časopisa priznao da je biseksualac. Godine 1990. otišao je u Čikago na lečenje od zavisnosti od droga. Po povratku iz rehabilitacionog centra, vraća se na scenu i veliki uspeh beleži muzikom za animirani film „Lion King“ za koju je dobio Oskara.

Godine 1999. ugrađen mu je baj-pas zbog problema sa srcem. Trenutno je razveden i živi u Nici, na Azurnoj obali. Vrlo često odlazi u London i Britaniju, gde se smatra „bogom među poznatim ličnostima“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.