U trendu

Exit u martu 2018. pokreće novi festival na Jahorini

Nakon što je 2014. pokrenuo Sea Dance na Jazu, pa godinu posle i Revolution u Temišvaru, a od ove godine i Sea Star u Umagu, EXIT tim pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18. marta iduće godine na olimpijskoj Jahorini, saopštili su danas organizatori.

Program festivala biće koncipiran kao dnevni i noćni, po formuli 2+2 koja je korišćena i za izuzetno uspešni Sea Star festival u Istri.

Prvog dana festival će imati večernju žurku zagrevanja, da bi naredna dva bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, dok je četvrti dan rezervisan za dnevnu završnu žurku.

Muzički festivali u planinskim centrima su u velikom usponu širom sveta, a samo u Evropi je potražnja već premašila ponudu ovakvih događaja.

Exit tim u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“ planira da novi festival u relativno kratkom roku pozicionira među najznačajnije zimske muzičke festivale na kontinentu.

Ovim je i Jahorina uvrštena među atraktivne destinacije u regionalnoj mreži festivala koje organizuje Exit tim, čime se nastavlja povezivanje regiona kao osnova društvene misije Exit festivala, ali i dalje pozicioniranje regiona Jugoistočne Evrope kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam koji je u velikom usponu u svetskim okvirima.

Baš kao što je Exit 2001. godine bio prvo masovno okupljanje mladih u regionu posle sukoba iz devedesetih, tako i danas svi događaji u produkciji EXIT tima okupljaju ljude iz svih krajeva regiona, što posetiocima iz ostalih delova sveta daje veoma posebnu atmosferu, onu koju su pojedini svetski mediji nazvali „Exit magijom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.