Grupa „Negativ“ u Hali sportova 13. novembra

Dobro se sećam svog prvog komentara kada sam prvi put čuo tadašnju grupu "Tapiri" (kasnije "Tap 011"). Rekao sam da jedva čekam da se raziđu i da pevačice otpočnu solo karijere. To se, na moju radost, i desilo, uz dužno poštovanje prema radu spomenute grupe. Kapa dole i za samostalni rad Goce Tržan, ali mnogo bliže srcu stoji drugi deo tog legendarnog dueta – Ivana i njen "Negativ".
Da nastavimo ovaj vremeplov, bio sam fasciniran kada je izašao spot za pesmu "Ja bih te sanjala". Uz fenomenalnu pesmu, videli smo i film koji je, složićete se, bio veoma originalan. A potpuno su me "kupili" još jednim spotom za pesmu "Svet tuge", koji je snimljen na vrhu jedne zgrade, i to u jednom kadru. Pri tom nikako ne zaboravljam i pesme "Ti me ne voliš", "Vreme je" i "Oblaci" s njihovog debi ostvarenja iz 1999. godine. Od tog trenutka ovaj bend je zauzeo visoko mesto na lestvici mojih omiljenih. Kada se tome doda da sam bio na nekoliko njihovih svirki i, najblaže rečeno, bio oduševljen kako zvuče uživo, priča je zaokružena.
U međuvremenu, stizali su albumi "Ni ovde ni tamo" iz 2002. i "Tango" iz 2004, da bi posle petogodišnje pauze danas došli do najnovijeg ostvarenja "Spusti me na zemlju". Nedavno je održana promocija u Domu omladine, a prisutni su bili veoma zadovoljni kako zvuče nove pesme. Najavljeno je da su tri spota već snimljena, i to za pesme "Daj mi ritam", "Julija" i "Šta kažeš sad". Nekako se samo po sebi nameće, uz dvostruki razlog, da se sve to proslavi. I desetogodišnjica rada i novi album. Tako je! Grupa "Negativ" rešila je da obraduje svoje fanove velikim beogradskim koncertom u Hali sportova 13. novembra. Napominjemo da će se ovaj događaj snimati, a uz ostale snimke ranijih nastupa, proba, kao i privatnog druženja biće kompletiran DVD s dokumentarnim filmom o grupi "Negativ".
Ivana je jako nestrpljiva da se, posle višegodišnje pauze usled porodičnih obaveza, ponovo sretne sa svojim fanovima. S druge strane, i mi koji volimo ovaj bend jedva čekamo novi susret. Nema sumnje da će to veče biti prepuno naboja i pozitivne energije.
Ne zaboravite, grupa "Negativ", petak, 13. novembar, Hala sportova, Novi Beograd! Vidimo se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.