I „AC/DC“ izdaje nov album

Mi o Vuku, a Momčilo na vrata! Hvala našim čitaocima na predlozima, svakako smo planirali da naredni članak bude o ovoj legendarnoj australijskoj hard-rok grupi i njenom novom albumu.
Vratiću se nakratko u osnovnu školu i prvi kontakt s dotičnim bendom. Neko od drugara se pohvalio da je slušao ploču jedne mnogo dobre grupe koja se zove AC DC. Da, baš tako. Ubrzo se krug obožavalaca proširio i svi su slušali AC DC. Posle nekog vremena, pojavio se Cok s jaknom na kojoj su bila ispisana ta slova. Svi su mu pohrlili u susret da podele oduševljenje zbog istog muzičkog ukusa. Sačekao ih je komentar: "Seljaci, čita se Ej Si Di Si!", i okret na drugu stranu. Od tada su svi pitali Coka kako se nešto kaže, pre nego što se pohvale.
Moram priznati da "AC/DC" nikad nije bio predmet mog obožavanja. Ali poštovanja i te kako! Generacije su vaspitavane na njima. Teško je u jednom članku i obuhvatiti njihovu veličinu i značaj. Trideset pet godina postojanja, 16 studijskih albuma, preko 150 miliona prodatih kopija širom sveta, 68 miliona samo u Sjedinjenim Državama. Brojke od kojih se vrti u glavi. Iako za sebe tvrde da su rokenrol bend, "AC/DC" su, uz "Led Zeppelin", "Deep Purple" i "Black Sabbath", pioniri hard-roka i svakako jedan od najznačajnijih bendova ovoga pravca u svetu. Godine 2003. primljeni su u Rokenrol kuću slavnih.
Nakon osam godina pauze, "AC/DC" planiraju da izdaju novi, sedamnaesti po redu, studijski album. Datum se zna – 20. oktobar. Naslov izdanja je "Black Ice" (Columbia Records) i sadrži 15 novih pesama. Album je sniman u Vankuveru, u Kanadi, pod producentskom palicom Brendana O’Brajana (Brendan O’Brien), koga smo već spominjali pri predstavljanju novog ostvarenja grupe "Pearl Jam". O’Brajan je sarađivao još i sa "Stone Temple Pilots", "Rage Against the Machine", "Limp Bizkit", "The Offspring", kao i s Brusom Springstinom, što svakako garantuje uspeh ovog ostvarenja. Prvi singl – "Rock ‘N’ Roll Train", zvanično je objavljen 28. avgusta, a spot ćemo imati prilike da vidimo u septembru. Nakon izlaska albuma očekuje se podrška u vidu velike svetske turneje, prve posle 2001. godine, koja će verovatno početi već krajem oktobra. Fanovi grupe imaju mogućnost da preko njihovog zvaničnog sajta naruče u pretprodaji "Black Ice" po najpovoljnijoj ceni.
A nama ostaje da se nadamo da će ovaj "rokenrol voz" protutnjati i kroz našu zemlju. Brze pruge Srbije zauvek!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.