U trendu

I sastav „Underworld“ ima novi album

Ovu grupu umetnika smo već dobro upoznali. Znali smo i ranije da se radi o sjajnom sastavu, ali posle fenomenalnog nastupa u Beogradskoj areni 10. novembra prošle godine, naše mišljenje je zacementirano. Ostao je samo mali žal što ovom spektaklu nije prisustvovalo više od pet hiljada ljudi, ali svakako je i to bilo dovoljno za ludu žurku.
Gospoda Karl Hajd (Karl Hyde) i Rik Smit (Rick Smith) svakako spadaju u pionire elektronske muzike. Zajedno rade još od 1980. godine, a nastupaju pod dobro nam poznatim imenom "Underworld". Ono što mi ovoga puta želimo da najavimo jeste to da ova britanska elektronska grupa ima novi album. U pitanju je ostvarenje pod nazivom "Barking", koje je zapravo njihovo prvo u poslednje tri godine. Dakle, odužilo se prilično i fanovi su se zaista uželeli novih pesama. Osmi po redu studijski album pojaviće se u prodaji 13. septembra za izdavačku kuću "Cooking Vinyl". Promotivni singl "Scribble" u etru je od 28. juna, koji se inače može daunloadovati sa zvaničnog sajta benda. Poznati dvojac je i ovoga puta sarađivao s dosta imena koja su se proslavila u svetu elektronske muzike. Spomenućemo neka od njih, to su Mark Najt (Mark Knight), "D. Ramirez", Pol van Dajk (Paul van Dyk), zatim "Dubfire" i drugi.
Podsećamo da je ova grupa najveći komercijalni uspeh doživela svojim albumom "Second Toughest In The Infants" iz 1996. godine, a proslavila ih je pesma "Born Slippy NUXX" iz, u to vreme, užasno popularnog filma "Trainspotting". Pre najave svih pesama s najnovijeg ostvarenja podsetićemo se svih dosadašnjih albuma grupe. To su "Underneath the Radar" (1988), "Change the Weather" (1989), "Dubnobasswithmyheadman" (1994), već spominjani "Second Toughest in the Infants", zatim "Beaucoup Fish" (1999), "A Hundred Days Off" (2002) i "Oblivion with Bells" (2007).
Predlažemo da vi u međuvremenu posetite zvaničan sajt benda i obezbedite sebi na vreme promotivni singl, kako biste spremni dočekali izlazak novog albuma. Brzo će septembar.
"Barking" – spisak pesama

  1. Bird 1
  2. Always Loved A Film
  3. Scribble
  4. Hamburg Hotel
  5. Grace
  6. Between Stars
  7. Diamond Jigsaw
  8. Moon In Water
  9. Louisiana

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.