U trendu

„Il Divo“ u Beogradu!

Popularni momački kvartet "Il Divo", poznat po izvođenju operskog popa, održaće koncert 26. marta 2009. godine u Beogradskoj areni. Ova grupa je nedavno u Barseloni promovisala svoj novi album – "The Promise", kada je najavljena i njihova velika svetska turneja koju planiraju za narednu godinu. Prvi koncert će biti održan 21. februara u Mančesteru, a nakon serije koncerata po engleskim gradovima, početkom marta kreće turneja po svim većim gradovima kontinentalnog dela Evrope, uključujući i Beograd. Grupa krajem aprila zatim kreće na severnoamerički deo turneje.
Na ideju o osnivanju ovog benda došao je producent Sajmon Kauel (široj publici poznatiji kao najrigorozniji član žirija televizijske emisije "Idol"), slušajući zajednički nastup operskog pevača Andree Bočelija (Andrea Bocelli) i Sare Brajtman (Sarah Brightman), koji su izveli pesmu "Con te partiro" u pop-operskom maniru. Kauel (Simon Cowell) tada odlučuje da napravi grupu sačinjenu od odličnih muških vokala koja bi promovisala novi muzički žanr koji objedinjuje operski zvuk i popularnu muziku.
Nakon mnogobrojnih audicija koje su trajale od 2001. do 2003. godine izabrana su četiri pevača: španski bariton Karlos Marin (Carlos Marin), dvojica tenora, Amerikanac Dejvid Miler (David Miller) i Švajcarac Urs Buler (Urs Buhler), i francuski pop pevač Sebastijen Izambar (Sebastien Izambard). Zato i ne čudi što ova grupa peva na čak pet jezika – engleskom, italijanskom, francuskom, španskom i latinskom. Raznolikim izborom glasova i pevača Kauel je mudro postupio – nije samo podmirio sve muzičke ukuse već i sve ženske. Ova četiri pre svega veličanstvena glasa uspela su da učine popularnim čitav jedan muzički žanr, budući da su od 2004. godine rasprodali brojne koncerte širom sveta na kojima ih je videlo preko milion ljudi u 30 zemalja sveta.
Prvi album, nazvan jednostavno "Il Divo", objavili su 2004, a veliki hitovi su postale njihove obrade numera "Unbreak My Heart" Toni Brekston i "My Way" Frenka Sinatre. Ploča je zauzela prvo mesto na britanskoj listi albuma. Zanimljivo je da je "Il Divo" postao prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe "Led Zeppelin" – album je bez ijednog najavnog singla osvojio prvo mesto britanske top-liste. Svoju popularnost učvrstili su albumima "Ancora" (2005), "The Christmas Collection" (2005), "Voices" (2006) i "Siempre" (2006), koji su takođe prodati u milionskim tiražima.
"Il Divo" je 2006. zajedno s Toni Brekston (Toni Braxton) na otvaranju Svetskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj izveo numeru "Time of Our Lives", a nastupili su i na ceremoniji zatvaranja tog šampionata. Nastupali su i kao specijalni gosti na severnoameričkoj turneji Barbre Strejsend (Barbra Streisand) 2006.
"Il Divo" je 30. oktobra 2008. u Barseloni promovisao album "The Promise", na kojem će se naći i obrade pesama "The Power of Love" benda "Frankie Goes To Hollywood" i "The Winner Takes It All" grupe "ABBA".
Za kraj još jedna zanimljivost – jedna zvezda u sazvežđu Ursa Major dobila je ime baš po ovoj grupi.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.