„Iron Maiden“ sledeće godine na evropskoj turneji

Bend „Iron Maiden“ nakon izuzetno uspešne svetske turneje 2016/2017, u okviru promocije svog 16. studijskog albuma „The Book of Souls“ kreće sledeće godine ponovo na turneju.

Turneju pod nazivom „Legacy of The Beast“ započeće u Talinu, u Estoniji 26. maja, a završiti u O2 Areni u Londonu 10. avgusta, a posetiće i naš komšiluk 24. jula kada će nastupati u Zagrebu, najavio je „Taramaunt“.

Kompletan raspored evropske turneje može se pogledati na sajtu benda, a očekuje se da turneju nastave i u 2019.

Koncept turneje „The Legacy Of The Beast“ inspirisan je „Maidenovom“ istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija će obuhvatati niz različitih, ali međusobno povezanih „svetova“, koji će, u cilju postizanja raznolikosti, pratiti set listu velikog broja hitova iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma.

Menadžer benda „Iron Maiden“ Rod Smelvud detaljnije objašnjava: „Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Brus i Adrian ponovno pridružili Maidenu, kombinujući turneje na kojima sviramo muziku s novih albuma i tzv. “History/Hits“ turneje. Mi uživamo u radu na ovaj način iz mnogo razloga, između ostalog i zato što bend ima priliku da svira kako nove tako i starije hitove, za koje znamo da publika uvek želi da ih čuje“.

„Temu ove “History/Hits“ turneje odlučili smo da baziramo na nasleđu imena “Legacy Of The Beast“, koje savršeno služi svrsi, dajući nam prostor da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Edijem. Trenutno ne želim previše da otkrijem ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo da ćemo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj“, dodao je on.

Prodaja ulaznica za većinu koncerata počinje u petak 24. novembra.

Kao uvek, postojaće i ekskluzivna pretprodaja za članove „Fan kluba“, koja počinje 20. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.