„Iron Maiden“ u Beogradu

Bliži se veliki dan za sve metalce u Srbiji. Jedna od najpoznatijih i najuticajnijih hevi metal grupa u svetu, "Iron Maiden", gostovaće u našem glavnom gradu 10. februara ove godine, u okviru svoje velike svetske turneje "Somewhere Back In Time". Spektakl je zakazan u Beogradskoj areni.
Ovaj legendarni britanski bend osnovao je 1975. Stiv Haris (Steve Harris). U septembru 1981. godine u bend dolazi možda i najpoznatije ime i maskota benda – Brus Dikinson (Bruce Dickinson). Upravo se s njegovim dolaskom povezuje i vrtoglavi uspeh grupe koji je usledio. Danas, posle toliko godina, posle izdatih 14 studijskih i devet živih albuma, četiri EP-ja i osam kompilacija, posle više od 70 miliona prodatih kopija širom sveta, iluzorno je bilo šta dodavati ili objašnjavati, osim radovati se poseti. Da podsetimo, prethodni nastup Mejdena u Beogradu održan je u više nego sjajnoj atmosferi u martu 2007. godine.
Za sada poslednje ostvarenje ovog benda, pod nazivom "A Matter of Life and Death", dobili smo 2006. godine. Na veliku turneju kreću 1. februara 2008; samo u prošloj godini videlo ju je više od pola miliona ljudi, a u njenom sklopu će posetiti i Beograd. Cena ovog uživanja podeljena je u više nivoa. Fan pit, ograđeni prostor ispred bine, košta 3.990 dinara, dve vrste takozvanih zlatnih sedišta iznose 3.690, odnosno 3.190, parter je 2.990, a tribine 2.590 dinara. A vi odaberite šta vam je volja.
Nedavno je na zvaničnom sajtu benda saopštena još jedna važna informacija. Naime, objavljeni su detalji njihovog prvog dokumentarca, koji će se uskoro pojaviti. Ovakav bend svakako zaslužuje i film o sebi. Film "Iron Maiden: Flight 666", koji će se pojaviti u bioskopima 21. aprila, prati bend upravo na pomenutoj turneji u toku prošle godine. Kamera prati najzanimljivija događanja iza scene, a ekskluzivno se može videti i kako Brus Dikinson pilotira avionom kojim se bend prevozio s koncerta na koncert. Zanimljivo.
Spremite se za februar, biće ludo!
Više informacija

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike