U trendu

Jelena Tomašević okončala promo-turneju

Dok se naš šarmantni voditeljski par, Jovana i Željko, priprema za Pesmu Evrovizije, mi se još malo bavimo tim važnim događajem. Par intenzivno radi na upoznavanju. Svakodnevno su zajedno i, kako oboje tvrde, fenomenalno su se uklopili. Što se tiče učenja francuskog jezika, i u tome imaju zajedničkog učitelja, dok za engleski, koji će inače i najviše biti u upotrebi, imaju svako svog profesora. Nema sumnje da će Jovana i Željko biti odlični.
U revijalnom delu finalne večeri pomenute manifestacije nastupiće prošlogodišnja pobednica, Marija Šerifović, kao i Goran Bregović sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane". U dve polufinalne večeri trebalo bi da nastupe Slobodan Trkulja i čuveni baletski umetnik Konstantin Kostjukov. Inače, iz Kreativnog tima "Eurosonga" saznajemo da će svaka od tri takmičarske večeri (dva polufinala i finale) imati posebnu temu s akcentom na Beograd i Srbiju. Prvo polufinalno veče počinje uz spot "Video Killed the Radio Star" i u njemu ćemo čuti nove, duhovite verzije najvećih evrovizijskih hitova, poput "Volare" i "Vaterloo". Revijalni deo druge polufinalne večeri, nazvan "Srbija za početnike", predstaviće kroz različite muzičke pravce nasleđe Srbije. Na kraju će biti izveden i deo iz baleta "Ko to tamo peva" Narodnog pozorišta u Beogradu. Za finale je najavljena prava "ludnica" uz Marijinu "Molitvu", ali u sasvim novom aranžmanu uz pratnju 21 plesačice i Bregovićev mini-koncert.
Naša predstavnica, Jelena Tomašević, bila je zaista vredna ovih dana. Svoju promotivnu turneju po bivšim jugoslovenskim i drugim evropskim državama završila je 2. maja velikom konferencijom za medije koja je upriličena u prostoru Ambasade Republike Srbije u Atini. Veliki broj grčkih novinara koji je prisustvovao konferenciji nije krio oduševljenje i naklonost prema Jeleni, nazvavši je "srpskim blagom". Na zahtev prisutnih, naša pevačica je uz pomoć Katerine Nikopulo (napisala tekst za grčku verziju pesme "Oro" – "Ela agapi") i uz klavirsku pratnju Željka Joksimovića otpevala pesmu na grčkom. Ovaj spontani događaj novinari su pozdravili gromoglasnim aplauzom. Da je snimanje pesme na grčkom jeziku pravi pogodak govori i podatak o velikoj slušanosti na svim grčkim radio-stanicama.
Pored Grčke, turneja je obuhvatila i Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Belgiju, a nažalost, morala je biti skraćena iz objektivnih razloga, tako da su otpali Kipar i Slovenija. Uprkos skraćenju, svi podaci govore da je Jelena glavni favorit za osvajanje najvišeg plasmana. E pa, srećno, Jelena!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.