U trendu

Još jedan besplatan album: „Nežni Dalibor“

Danas predstavljamo osmo po redu izdanje Egzitove onlajn etikete. Nakon grupa "Obojeni program", "E-play", "Repetitor", "Overdrive", "Jarboli" i "Killo Killo", kao i poznatog didžeja Marka Nastića, i sjajni bend "Nežni Dalibor" kreće tim stopama. Odnedavno i njihovo debi ostvarenje pod nazivom "Sredstva i veštine" možete naći i daunloadovati na poznatom mestu, naravno, potpuno besplatno. Svaki put iz sveg glasa hvalimo ovakav vid distribucije, pa ćemo i sada. Sjajan potez i odlična prilika da se upoznamo s domaćom scenom iz jednog novog ugla.
Ova priča zapravo kreće pre dve-tri nedelje. Bližio se rođendan najdražoj osobi u mom životu. Bar je to bila do rođenja Vanje i Vuleta. Iz sasvim ličnih razloga odavno sam zacrtao sebi da ću joj kupiti upravo gorespomenuti album. A onda je počela agonija. Zašao sam u bukvalno sve prodavnice i CD šopove za koje sam znao, ili koje su mi preporučili drugi. Ili nisu čuli za grupu, ili su dobili male količine i rasprodali. Razočaran i obeznađen, ostalo je još da pogledam na poslednjem mestu s mog spiska. I bingo! Neverovatno, ali našao sam doslovce poslednji primerak. Radosti moje! A onda sam saznao cenu od 500 dinara i shvatio zašto nam propada muzička industrija. Dok oni "lelekači" nude svoje albume na svakom kiosku za 150-200 dinara ili u sklopu izdašne ponude nekog od mobilnih operatera, jedan mali i relativno nepoznat bend prinuđen je da prodaje svoj materijal za trostruko više novca. Ne kažem da je to preskupo, ali omladina koja to voli svakako će pre posegnuti za nekom kopijom ili za internetom, gde toga ima na tone. Stoga je i ovakav potez jedne velike izdavačke kuće pravi i na mestu.
Da se vratimo na suštinu. Bend "Nežni Dalibor" osnovan je 1995. godine u Vranju. Počeli su kao petorka, a nakon niza personalnih promena i pauze u radu, od 2005. počinju novi život kao trio. Dve godine kasnije debituju na kompilaciji "Jutro će promeniti sve?" pesmom "Značajan događaj". Sve češće sviraju uživo, po čemu su se i pročuli. U to vreme bendu se priključuje još jedan član. Svoje nove tri pesme objavljuju na kompilaciji "Zdravo, zdravo, zdravo" 2008. U septembru iste godine bend najzad objavljuje i svoj prvi studijski album, gorepomenuti "Sredstva i veštine", za izdavačku kuću "Odličan hrčak". Na ostvarenju se nalazi 14 pesama i mnoge su bile visoko kotirane na raznim domaćim top listama. Sve u svemu, zaista vredan poklon koji od sada možete imati i vi, i to, ponovo napominjemo, potpuno besplatno. Iskoristite pruženu priliku.
Preuzmite besplatno album

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.