U trendu

Još jedna Gitarijada u Zaječaru

Posle Egzita stižu nam novi domaći festivali. Bogata ovogodišnja ponuda nastavlja se uskoro. Prvi naredni hepening je 42. Gitarijada u Zaječaru, koja će se održati od 31. jula do 2. avgusta. Prijavljivanje je trajalo od 24. juna do 11. jula, a na konkurs se prijavilo blizu 80 demo bendova iz cele bivše Jugoslavije. Žiri u sastavu Vlada Džet, Bane Lokner, Miodrag Božinović, Zoran Stojković i Saša Bonović odabrao je 12 učesnika, koji će se boriti za nagradu žirija od 100.000 dinara, odnosno za 50.000 dinara, koliko vredi nagrada publike.
Organizatori napominju da je boravak u kampu potpuno besplatan, kao i ulaz za sve posetioce. Prava prilika da, ukoliko vas je nedavni Egzit finansijski iscrpeo, ipak vidite uživo još nekoliko zvezda i zvezdica, bez novih velikih ulaganja. Prve zvezde Gitarijade biće slovenački "Lajbah", bend koji, voleli ga ili ne, zaslužuje da se pogleda uživo. Oni su svojevremeno jedni od prvih sa ex-Yu prostora zavrteli svoj spot na čuvenom MTV-ju i napravili svetsku karijeru. Bez sumnje, zasluženo. Stoga, nemojte propustiti, ako ne morate.
Pored kontroverznih Slovenaca, na Gradskom stadionu će nastupiti i moji favoriti – "Bjesovi", kao i "Disciplin A Kitschme", "Block Out", zatim prošlogodišnji pobednici – "Nightfall", nekadašnji pevač grupe "Parni valjak" – Aki Rahimovski, "E Play", "Mentalna higijena", "Faust", "Vizantia" i "Santos Bros". Pored koncerata, tu su i brojni prateći programi. Posetioci će moći da prisustvuju izložbi rokenrol fotografija, kao i tradicionalnom snimanju radio emisija "Sav taj džez" i "Hit 202". Zaječarska gitarijada biće zvanično otvorena u četvrtak, 31. jula, manifestacijom "Rock Village", a posle dve polufinalne večeri sledi veliko finale 2. avgusta. Spremite se, biće pakleno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.