najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kolekcija najboljih pesama Dejvida Bouvija

Album „Legat Dejvida Bouvija” (David Bowie Legacy) biće objavljen 4. novembra širom sveta i u Srbiji. Reč je o izdanju koje sadrži najbolje singlove iz karijere Dejvida Bouvija (1947–2106), počevši od početka slavnog britanskog muzičara i singla „Space Oddity” iz 1969. godine do singla „Lazarus”, sa albuma „Black Star” koji je objavljen dva dana pre njegove smrti – 10. januara ove godine.

Izdanje će biti objavljeno u dva formata – kao jedan i kao dvostruki ce-de. Oba formata sadržaće neobjavljenu verziju singla iz 1971. „Life on Mars?”, miksovanog od strane originalnog producenta Kena Skota.

Više od 50 godina od prvih pesama, pa sve do njegovog poslednjeg albuma, Dejvid Bouvi je bio predstavnik savremene kulture kao muzičar, umetnik i ikona koja je ostavila veliki uticaj na generacije pisaca, umetnika i dizajnera. On je bio i ostao, jedinstven fenomen u savremenoj kulturi.

Kako ističu muzički kritičari, izdanje „Legat Dejvida Bouvija”je uvod u muzički svet koji samo čeka da bude ponovo otkriven jednoj novoj generaciji.

(I. A, Politika)

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike