najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Koncert benda “Brkovi” 1. aprila u Hali sportova

Hrvatski turbofolk-pankrok bend “Brkovi” održaće svoj, do sada, najveći koncert u karijeri 1. aprila u Hali sportova u Beogradu, gde će predstaviti novi album, najavila je promoterska kuća “Long Play”.

Bend “Brkovi” poznat je po hitovima “Bolje da sam s frendovima pio rujno vino”, “Opasno se drogiram”, “Nisam ja za tebe”, “Samac”, a nove pesme publika će moći da čuje već u februaru na internetu.

“Novi album će se zvati ”Torzo Dade Topića”. Izlazi za nešto manje od mesec dana. Radi se o 11 potpuno novih autorskih pesama”, objašnio je frontmen Šemso 69.

“Brkovi” od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom pank roka i težinom hevi metala.

Albume objavljuju samostalno, bez posredništva diskografske kuće, a kao razlog za to navode prisutnost interneta, kao i činjenicu da ukoliko bi potpisali ugovor sa izdavačkom kućom, ne bi mogli nuditi albume za besplatno preuzimanje.

Svi njihovi albumi mogu se preuzeti u mp3 formatu na njihovoj službenoj net stranici, a štampaju ih u standarnom CD obliku koje distribuiraju na nastupima.

Umesto pravih imena koriste nadimke, albume nude besplatno, a tekstovi pesama su uvredljivi i seksistički. Ipak, ovaj sastav je uobičajenu društvenu i političku tematiku panka zamenio ljubavnim tekstovima tipičnim za turbofolk i zabavnu muziku.

Sadašnji pevač Shamso 69 zamenio je prvog pevača benda 2007. i autor je većine tekstova. “Brkovi” su 2013. izdali kompilaciju na kojoj bendovi iz regiona sviraju obrade njihovih pesama.

Ulaznice za koncert u Hali sportova u prodaji su od sutra po promotivnoj ceni od 600 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike