Koncerti koji nas očekuju

Muzički znalci i oni koji imaju prilike da posećuju koncerte velikih zvezda po raznim krajevima planete kažu da je u gradovima u kojima su takvi koncerti česti publika uglavnom razmažena. Beograd još uvek nije u takvoj situaciji, ali, na sreću, promoteri se trude da nas razmaze. Sve više velikih imena posećuje našu prestonicu, delom zato što im kolege prenose svoje pozitivne utiske, a delom i zato što im je potrebno novo tržište, pogotovu onima čije karijere nisu više „sveže“. Koji god da su razlozi, mi se ne bunimo.
Nakon što na Beogradskom džez festivalu odslušamo koncerte imena kao što su Marija Žoao, Ravi Koltrejn, Avišaji Koen, Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov, Bobo Stenson, moći ćemo da se posvetimo nekim drugim muzičkim pravcima. Prvi po redu, kao sasvim odgovarajući prelaz s džeza na rok, biće „Devil’s Slingshot“. Trio prog/rock legendi čine gitarista Toni Mekalpin, basista Bili Šian i bubnjar Virdžil Donati. Koncert će biti održan 2. novembra u SKC-u, a prema najavama, trajaće duže od dva i po časa.
Za ljubitelje popularnog zvuka engleski elektrosastav Kosheen nastupa 3. novembra na Starom sajmištu u klubu Posejdon. Legendarni hrapavi glas Džoa Kokera prolomiće se Beogradskom arenom 9. novembra, na koncertu za sve generacije. U okviru zajedničke, „Hellish Rock“ turneje, u Hali sportova 17. novembra nastupiće Helloween i Gamma Ray. Nakon 20 godina, frontmen Gamma Ray-a, Kai Hansen, ponovo deli binu sa svojim nekadašnjim bendom, Helloween-om. Hevi metal fanove očekuje još jedna poslastica do kraja godine – 11. decembra u SKC-u švedski bend Therion pozdraviće beogradsku publiku po drugi put ove godine. Nakon što su sjajno primljeni u februaru, članovi benda su odlučili da uvrste Beograd među 17 gradova u kojima će proslaviti 20 godina rada.
Ni ljubitelji čistog elektronskog zvuka nisu zaboravljeni: 3. novembra u SKC-u nastupiće Mihael Majer, nemački DJ sa zavidnom reputacijom. Sedam dana kasnije, 10. novembra, u klubu Posejdon nastupiće izraelska Psychedelic Trance zvezda, Skazi.
Promoteri su već počeli i s najavama za narednu godinu. Znamo da će u aprilu u SKC-u nastupiti američki power/prog metal bend Kamelot, ali najveće ime do sada najavljeno za 2008. godinu svakako je Mark Nofler. Legendarni gitarista iz Njukasla, nekada osnivač i frontmen grupe Dire Straits, a poslednjih 12 godina posvećen solo karijeri, održaće koncert 10. juna u Areni. Nije loše za sada, nadamo se da će biti još.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.