U trendu

Kris Rija uskoro u Beogradu

Koncert čuvenog pevača i gitariste Krisa Rije (Chris Rea) biće održan u „Beogradskoj areni“ 4. marta 2008. godine. Inače, toga dana legendarni pevač baršunastog glasa slavi svoj 57. rođendan.
Rija je izvođač koji je zabeležio mnoge hitove na top-listama, prodao preko 30 miliona albuma i bio nominovan za nagradu Gremi. Ima originalan muzički stil, koji je vrlo brzo postao prepoznatljiv kod publike i doneo mu mnoge velike uspehe tokom karijere. Ono što većina muzičkih kritičara i osoba iz medija ceni kod Krisa jeste njegov autorski pečat.
Kris Rija rođen je 4. marta 1951. godine u Midlsborou, u Engleskoj. Svoj prvi album, pod nazivom „Whatever Happened To Benny Santini?“, objavio je 1978, a za prvi singl – „Fool (If You Think It’s Over“), nominovan je za nagradu Gremi. Uspeh u Evropi doživeo je tokom 80-ih godina, a 1989. albumom „The Road to Hell“ dospeo je na prvo mesto britanske top-liste. Njegov naredni album iz 1991, „Auberge“, ponovio je taj uspeh.
Razlog muzičke dugovečnosti Krisa Rije nalazi se u činjenici da je on izvrstan pevač, kompozitor i gitarista koji ima sjajne pesme. Svojevremeno je izjavio da je oduvek bio samo uspešan muzičar, a nikada rok zvezda. Tekstovi pesama često oslikavaju ambijent njegovog rodnog mesta, Midlsboroa, tj. industrijskog grada s hemijskim postrojenjima, brodogradilištem i čeličanom. Taj ambijent je posebno uticao na reči pesme „The Road to Hell“ (Put u pakao).
Za 29 godina svoje karijere Kris Rija je ostvario niz velikih svetskih hitova, koji su se ponajviše oslanjali na veoma dobre i skladne melodije. Na koncertu u Areni publiku očekuju nezaboravne numere: „On Te Beach“, „Road To Hell“, „Blue Caffe“, „Josephine“ i mnoge druge. Na turneji koja počinje 31. januara naredne godine Rija će promovisati i svoj novi album – „The Return Of The Fabulous Hofner Blue Notes“.
Zanimljivosti
Rija je 1978. godine svoj prvi album nazvao „Whatever Happened To Benny Santini?“ igrajući se imenom pod kojim je njegova izdavačka kuća želela da on nastupa. Novi album Rija je posvetio čuvenom gitaristi, čije se ime krije u naslovu, koji je svirao tokom šezdesetih godina prošlog veka.
Karte po ceni od 2.300, 2.500 i 2.700 dinara su u prodaji od 24. decembra. U iščekivanju koncerta, ovih dana vaša urednica će slušati pesmu „Driving Home for Christmas“, koja je pravi izbor za melanholične božićne dane i noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.