Kultna grupa „Babe“ objavila singl „Primabalerina“

Kultna grupa „Babe“ objavila je, potpuno neočekivano, novi singl „Primabalerina“ pred koncert 1. aprila u Mikser hausu u Beogradu, saopštila je danas promoterska kuća „Long play“.

„Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovima, već za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo“, objašnjava frontmen „Baba“ Žika Milenković.

„Primabalerina“ je pesma koja spaja poznatu uvrnutu duhovitost „Baba“, ovog puta smeštenu u dodatno pomereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mesto za ubistvo, a sve je začinjeno pop refrenom.

Milenković ističe da „pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo, a jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst“.

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je video montirao Srđan Mitrović.

Prvi samostalni koncert „Baba“ u Beogradu posle više od 20 godina pauze odigraće se 1. aprila u Mikser hausu, a Milenković ne najavljuje „klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog“.

„Babe“, čuvene po hitovima kakvi su „Noć bez sna“, „Ko me ter“o“, „Da te vidim golu“ i „Slanina“, publici u Mikseru prirediće „šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi do sada nisu čuli“, sa predstojećeg novog albuma benda.

U bendu su i gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja-Škopi, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, kao i mlade snage gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

Ulaznica za koncert u pretprodaji koštaju samo 800 dinara preko mreže Eventim i u Mikseru, a od 27. marta cena će biti 1.000 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.