Kultna grupa „Babe“ objavila singl „Primabalerina“

Kultna grupa „Babe“ objavila je, potpuno neočekivano, novi singl „Primabalerina“ pred koncert 1. aprila u Mikser hausu u Beogradu, saopštila je danas promoterska kuća „Long play“.

„Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovima, već za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo“, objašnjava frontmen „Baba“ Žika Milenković.

„Primabalerina“ je pesma koja spaja poznatu uvrnutu duhovitost „Baba“, ovog puta smeštenu u dodatno pomereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mesto za ubistvo, a sve je začinjeno pop refrenom.

Milenković ističe da „pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo, a jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst“.

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je video montirao Srđan Mitrović.

Prvi samostalni koncert „Baba“ u Beogradu posle više od 20 godina pauze odigraće se 1. aprila u Mikser hausu, a Milenković ne najavljuje „klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog“.

Foto: Facebook/GrupaBabe

„Babe“, čuvene po hitovima kakvi su „Noć bez sna“, „Ko me ter“o“, „Da te vidim golu“ i „Slanina“, publici u Mikseru prirediće „šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi do sada nisu čuli“, sa predstojećeg novog albuma benda.

U bendu su i gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja-Škopi, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, kao i mlade snage gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

Ulaznica za koncert u pretprodaji koštaju samo 800 dinara preko mreže Eventim i u Mikseru, a od 27. marta cena će biti 1.000 dinara.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake