U trendu

Madonna se udaje 2

Američka pop zvezda Madona (Madonna) i njen dečko Gaj Riči (Guy Ritchie) venčaće se 22. decembra u katedrali u Dornoku, u Škotskoj, a u obližnjem dvorcu planiraju da prirede raskošnu zabavu.

Madoninu venčanicu kreirala je Stela Makartni (Stella McCartney), kći bivšeg Bitlsa Pola, dok će Riči biti odeven u škotsku nacionalnu mušku nošnju – kilt (kariranu suknju ispod koje ne bi trebalo da se nosi ništa).

Mala Lurd (Lourdes), četvorogodišnja Madonina ćerkica iz veze sa Karlosom Leonom (Carlos Leon) biće mami deveruša, a istom svečanom prilikom će mladenci krstiti i svog četvoromesečnog sina Roka (Rocco).

Ove vesti preneo je nedavno britanski tabloid Sun, neposredno posle Madoninog ekskluzivnog londonskog koncerta u dvorani Brixton Academy, gde je ludovalo oko 3.500 gledalaca, dok je nastup preko Interneta pratilo rekordnih devet miliona ljudi.

Ovaj koncert je, zapravo, u programu The Brixton Academy bio označen kao “Madonna – Private Party”, a među zvanicama/gledaocima našla su se i imena poput Mika Džegera, Kajli Minoug, Stinga, Mel C. Koncert je bio propraćen mnogim prigovorima na račun kratkog nastupa. Naime, Maddie je otpevala svega desetak pesama smeštenih u polučasovni nastup, pri čemu ni zvuk nije bio najbolji, a jedina svetla tačka bila je – ona sama. Svi prisutni su se složili da i posle četrdesete i tri meseca po drugom porođaju, a pritom i usred selidbe na drugi kontinent (iz LA-a u London), izgleda jako dobro.

Ona sama je, pre koncerta, izjavila: “Želim da na koncertima vlada intimnija atmosfera, zato tražim pogodne lokacije koje mogu da prime do 3.000 ljudi”. Priznala je da ima tremu zbog dugog odsustva sa koncertnog podijuma, mada je led probila još pre nekoliko nedelja polučasovnim nastupom u njujorškom Roseland Ballroom. Londonski show bio je koncipiran na isti način – na početku večeri pojavio se pick-up iz kojeg je iskočila grupa muških dancer-a, a sama Madona se pojavila sa stajlingom koji je promovisala zajedno sa novim albumom – u kaubojskom stilu by Dolce & Gabbana.

Londonski koncert je, inače, posle duge pauze, uvertira za veliku svetsku turneju zakazanu za sledeće leto.

No, vratimo se venčanju. Maddie i Gaj odlučili su se za nešto neformalniju varijantu, tako da venčanje neće proteći kao uobičajeni anglikanski obred. Naime, s obzirom na poznati liberalizam Anglikanske crkve i potpunu relativizaciju ustaljene crkvene prakse i tradicije koju ova Crkva poslednjih godina sve više forsira, kontroverzna Suzan Braun (Susan Brown), vikarka Škotske crkve (škotski ogranak Anglikanske crkve), poznata po tome što na službama vezanim za decu vozi rolere i uvodi razne druge “inovacije” u crkvenu službu (ili ono što je od nje ostalo), odlučila je da mladencima pruži potpunu slobodu u oblikovanju obreda “sve dok je to što žele u razumnim granicama”.

Tako će zavet vernosti Madona i Gaj napisati sami (to je prva činjenica vezana za samo venčanje koja se pojavila u javnosti). Posle smo saznali i da će Madona na venčanju nositi tijaru princeze Grejs (Grace) od Monaka, a najnovija ekstravaganca vezana je za samu Braunovu koja treba da obavi obred venčanja i rešila je da mladencima pokloni – dve rolne toaletnog papira. Svoju čudnu odluku ona tumači na sledeći način: “Toaletni papir je dug i čvrst, kakav će, nadam se, biti i njihov brak”.

Mnogi predstavnici državne administracije i poslovnog sveta u Škotskoj ističu da bi ovo venčanje i neizbežna medijska pažnja koja će mu biti pridata mogli izuzetno povoljno da se odraze na promovisanje Škotske i njene turističke ponude. Ipak, ne dele svi ovo oduševljenje. Građani Dornoka nisu baš presrećni zbog toga što će njihov, inače miran, život biti poremećen na ovakav način, a najgore je prošao jedan mladi bračni par čije venčanje treba da se obavi na istom mestu, u istoj katedrali, neposredno pre Madoninog i Gajevog. Ovi nesrećni mladenci su želeli mirno i tiho venčanje u škotskoj idili, a dobili su gomilu novinara, ljudi iz šoubiznisa i znatiželjnika za vratom i oči celog sveta uprte u sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)