U trendu

Maraja Keri

Maraja Keri (Mariah Carey) rođena je 27. marta 1970. godine u Njujorku. Roditelji su joj se razveli kada je imala tri godine, a posle toga, Maraja je živela sa majkom. Njena majka je operska pevačica i u velikoj meri je uticala na to da Maraja razvije i održava svoj glas. Maraja Keri je jedna od najvećih pop diva devedesetih godina. Tokom svoje dosadašnje karijere, prodala je više od 80 miliona albuma širom sveta.

Po završetku srednje škole, radila je kao konobarica i garderoberka, a uporedo je učila kozmetologiju. Hobi joj je bio pisanje pesama. Sa 19 godina je preko prijateljice, lokalne pop zvezde, uspela da snimi demo album, koji je ubrzo poslala Sony Records-u. Tomi Motola (Tommy Mottola), menadžer ove poznate kuće, bio je zainteresovan za njenu muziku i pozvao je da snimi album. Prvi album je Maraju izbacio iz anonimnosti, a već sa drugim je postigla zapažene rezultate i visoke pozicije na top-listama.

Pravi proboj imala je duetima sa hip-hop i R&B zvezdama. Veoma uspešan duet snimila je i sa Vitni Hjuston (Whitney Houston) – „The Prince of Egypt“ („When You Believe“), i on je zauzimao prva mesta na svetskim top-listama. Vrhunac karijere dostigla je pesmom „Without you“, koja je duže vreme zauzimala prvo mesto na gotovo svim svetskim top-listama. Početkom devedesetih godina, pokušavala je da započne i glumačku karijeru, ali bez većeg uspeha. U vreme promocije jedinog filma u kom je dobila ulogu, ona je bila u bolnici, zbog psihološkog i emocionalnog kolapsa – kako su se izrazili novinari.

Venčala se sa vlasnikom kuće Sony Records, Tomijem Motolom, uz spektakularnu ceremoniju, 1993. godine. Par se razveo 1998. godine, a naredne tri godine Maraja je bila u vezi sa latinskim pop pevačem, Luisom Migelom (Luis Miguel), ali se njihova veza završila posle tri godine bez venčanja.

Još uvek je zvezda u muzičkim krugovima, a poslednji ugovor koji je potpisala sa novom producentskom kućom, 2001. godine, doneće joj, prema procenama, preko 50 miliona dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.