U trendu

Miško Plavi svira 4. februara u Mikser Hausu

Miško Plavi, naš cenjeni džez muzičar na harmonici, održaće po prvi put “Tokyo koncert” 4. februara Mikser Housu.

Miško Plavi nastupiće pred domaćom publikom, ali za razliku od dosadašnjih nastupa, po prvi put u Beogradu sviraće poseban program sa osvrtom na srpsku i balkansku muziku, koji obično svira samo u Japanu!

„Dragi moji dođite da čujete program kojim sam uspeo deseti put da očaram Japance. Sviraću istim redosledom, kojim sam nastupio i 26. januara u Japanu. Biće dovoljno da zatvorite oči i naći ćete se na Aoyami, centru Tokija, na koncertu kojim sam zatvorio januarsku japansku turneju“ poručio je Miško Plavi fanovima.

Miško Plavi svira više instrumenata, a muzikom je počeo da se bavi 80-tih u Beogradu kao gitarista, basista i klavijaturista, gde je učestvovao u stvaranju „Novog Talasa“ u nekoliko bendova poput grupe Piloti, ali i čuvenog EKV-a.

U poslednjih nekoliko godina njegova preokpuacija je harmonika, a upravo sa ovim instrumentom napravio je zavidnu svetsku karijeru.

Od 2000. godine održao je više od 200 solo koncerata sa programom Music Around the World na harmonici u najelitnijim muzičkim salama širom Japana.

U njegovoj plodnoj karijeri, potpisao je i muziku za nekoliko domaćih, američkih i francuskih filmova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.