Novi album grupe „Alice In Chains“

Kakva silina, kakva energija! Kakav bend! I, naravno, kakva radost za nas koji smo voleli i još uvek volimo "Alice In Chains".
Ovaj bend, inače iz Sijetla, osnovan je 1987. godine. Jedni su od nosilaca čuvenog granč pokreta s početka devedesetih, uz svoje komšije "Nirvanu", "Pearl Jam" i "Soundgarden". Bile su to zaista lude godine. Tri studijska albuma, tri EP-ja, dva živa albuma, četiri kompilacije i dva DVD-ja, 17 miliona prodatih ploča, od toga čak 14 u Sjedinjenim Državama. Sjajne kritike, mnoštvo nagrada i nominacija, čak dva albuma na prvom mestu Bilbordove liste. Ako i postoji neko ko nije upoznat s radom ove grupe, dovoljno je da posluša pesmu "Would?" i sve će mu biti jasno. Nažalost, cela ta priča prekinuta je 2002. godine zbog smrti pevača i vođe benda Lejna Stenlija (Layne Staley). Tugovali smo, kao uostalom i za Kobejnom.
Pre nekoliko godina, tačnije 2005, bend je ponovo okupljen. Pronađen je nov pevač, i to je Vilijam Duval (William DuVall). U početku smo bili skeptici, jer bi malo ko mogao da zameni legendarnog Stenlija. Ipak, sjajno je ponovo biti u mogućnosti da se prisetimo starih hitova, pa makar to bio i potpuno nov glas.
E, sad, šta je novo i dokle smo danas stigli? Bend "Alice In Chains" ima spreman novi album. Posle celih 14 godina pauze! Sjajna vest za sve fanove. Ovo ostvarenje nosi naziv "Black Gives Way To Blue" i u prodaji će se naći 29. septembra. Ovih dana na MTV-ju mogao se premijerno videti spot za pesmu "Check My Brain", koji zapravo promoviše ovaj materijal. Režirao ga je Aleks Korts (Alex Courtes), čovek koji je sarađivao s takvim imenima kao što su "U2" i "White Stripes". U njemu možemo videti članove benda obasjane s crvenom, zelenom i plavom svetlošću kako sviraju dok se u pozadini smenjuju slike Los Anđelesa i Holivuda.
Mi zaista čekamo album s nestrpljenjem, a svi koji žele još informacija mogu da posete zvaničan sajt benda, koji je odlično urađen.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.