U trendu

Ortodoks kelts: Novi album i 25 godina postojanja

Grupa Ortodoks kelts je, u godini kada obeležava 25 godina rada, izdala dugo očekivani, šesti po redu studijski album pod nazivom „Many Mouths Shut“, koji će predstaviti sutra u klubu „Ben Akiba“.

Producent albuma je Dejan Lalić, a bend je nedavno pokrenuo sopstveni label „O“Celts Records“ u okviru koga su i objavili album.

„Many Mouths Shut“ donosi 13 numera od kojih je šest tradicionalnih irskih i sedam autorskih pesama.

Posebno je interesantan omot albuma koji je delo velikog Valtera Venturija, jednog od najboljih svetskih strip crtača.

„Ovaj album je jedinstven po mnogo čemu, dolazi u godini u kojoj imamo dosta razloga za slavlje, ali ništa od svega toga ne može da se uporedi sa činjenicom da je ovo pravi Ortodoks kelts album u punom smislu tih reči. Tu prvenstveno mislim na to da smo sami uradili gotovo sve i da smo ovo mi danas, sada i ovde, od prvog do poslednjeg tona, od prvog do poslednjeg stiha“, objašnjava frontmen Aleksandar Petrović.

Posebnu zahvalnost, kako kaže, duguju svojim fanovima i prijateljima koji su iz prvih redova na koncertima uskočili u studio i zajedno sa njima horski otpevali prateće vokale.

U saradnji sa Unom Isailović urađen je i prvi animirani video spot za pesmu „I Wish You The Very Worst“, koji će biti najbolji uvod u koncertnu promociju albuma na Dan svetog Patrika, 17. marta u Velikoj sali Doma omladine.

Ulaznice za koncert će biti u prodaji od ponedeljka, 6. februara na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u WinWin radnjama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.