Otkrivena prva muzička imena na Mikser festivalu

Jura Stublić i „Film“, „Disciplin A Kitschme“, Edo Maajka, britanski „Avalnche Party“, „E-play“, „Zemlja Gruva“, Bojana Vunturišević nastupiće na devetom Mikser festivalu, koji će se održati od 25. do 28. maja u silosima Žitomlina na donjem Dorćolu, pod sloganom „Migracija“.

U petak 26. maja iz Engleske na glavnu binu Mikser festivala stiže „Avalnche Party“ garažni-pank bend čiji nastupi predstavljaju eksploziju energije i zvuka, a možda ih najbolje opisuje rečenica „ovo je rokenrol u svom najstrašnijem obliku, sa zubima pit bula“.

Nakon njih nastupiće „E-Play“, srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine, koji iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa.

Bend je nedavno izbacio novi singl pod nazivom “Da budemo samo dobro” koji je već osvojio srpsku publiku i time najavio novi album za 2017. godinu.

Istog dana posetioce festivala očekuje koncert „Disciplin A Kitschme“.

Posle prošlogodišnjeg grandioznog nastupa u prepunoj bašti SKC-a, „Disciplin A Kitschme“ obradovaće Beograđane još jednim zvučnim udarom 26. maja na glavnoj bini Mikser festivala. Posle ponoći binu preuzima organizacija „Kišobran“, koja će nakon nešto više od dva meseca pauze razbiti tišinu i to baš na Mikser festivalu. „Kišobran“ žurke važe za omiljene u gradu, gde se pleše dugo.

U subotu 27. maja publiku Mikser festivala očekuje nastup Bojane Vunturišević koju publika zna kao nekadašnju pevačicu pop atrakcije „Svi na pod“, specifičnog vokala i jedinstvene harizme.

Pesmom „Kese etikete“, koja je već postala hit, Vunturišević je najavila izlazak prvog albuma „Daljine“ koji je radila sa svojim dugogodišnjim saradnikom Ivanom Mirkovićem Bambijem i Minjom Bogavac.

Publika će upravo na Mikser festivalu imati priliku da čuje album u celosti, dobro znane hitove grupe „Svi na pod“, ali i da se upozna sa bendom koji će Bojani „čuvati leđa“. Bend čini dvojac dobro poznatih ljudi sa beogradske elektronske i rokenrol scene – Ivan Mirković Bambi i MKDSL.

Nakon Vunturišević na scenu izlazi „Zemlja gruva“ beogradski bend, prepoznatljiv po specifičnom imidžu, scenskom performansu i samostalnom delovanju na sceni koji u okviru sopstvenog studija i etikete “Gruvlend” stvara autorsku muziku.

U junu 2016, „Zemlja Gruva“ objavila je drugi studijski album “Šta stvarno želiš” na kom se našlo osam novih pesama i dve već objavljene “Sudopera” i “Jednom je sada”.

Istog dana popularni bosanski reper Edo Maajka sa novim bendom, nastupiće pred publikom Mikser festivala. Edo Maajka se ponovo vraća u Beograd, gde nastavlja da se britkim jezikom obračunava sa ovdašnjim mentalitetom i da se protiv boljki društva u regionu bori oštrim, ali šarmantnim i inteligentnim rimama.

Nakon ponoći „Love Revolution Party“ povešće sve na putovanje kroz svet tolerancije i ljubavi, a ovom prilikom u okviru posebnog izdanja festivalske žurke nastupiće popularni grčki house duo Bang La Decks i izraelski DJ i producent Sagi Abitbul koji je između ostalog radio remikse za veliki broj svetskih muzičkih imena.

U nedelju 27. maja na glavnoj bini nastupiće sarajevski bend „Fikusi“, dok će festival zatvoriti zagrebački „Film“ na čelu sa pevačem Jurom Stublićem.

Na festivalu će nastupiti i koncept brend „ExYu Vinyl Diggers“, ekipa striktno-vinil DJ-eva sa prostora bivše Jugoslavije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.