Predstavljamo učesnike festivala „Trenchtown“

Već smo najavili festival "Trenchtown" na Paliću. Jedan od najvećih kod nas. Ove godine, deveti po redu festival održava se od 30. aprila do 2. maja na poznatoj lokaciji u palićkoj šumi. Nama je ostalo da vam malo bliže predstavimo ovogodišnje učesnike. Pre toga, samo još jedan podatak. Prošle godine uvedena je jedna novina koja se pokazala kao dobra, te će se ponoviti i ovaj put. Naime, i sada će biti organizovane projekcije filmova, kao i razne izložbe i promocije knjiga. A sad, idemo na izvođače.
Prvog dana festivala u 21 čas na glavnoj bini nastupaju "Kanda, Kodža i Nebojša". Grupa je osnovana 1991. godine. U burnim danima izrasli su u statusni simbol jednog naopakog vremena i bez njih se nije mogao zamisliti niti jedan protest protiv tadašnjeg režima. Važe za jedan od najatraktivnijih domaćih koncertnih bendova. Evo prave prilike da se uverite u to, ako već niste. U 22.45 nastupa jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih hip-hopera na ovim prostorima – Edo Maajka. Ovaj reper pravog imena Edin Osmić rođen je 1978. godine. Iza sebe ima četiri izuzetno uspešna albuma – "Slušaj mater", "No sikiriki", "Stig’o ćumur" i "Balkansko, a naše". Nastupi su mu prepoznatljivi po požrtvovanju, emocijama i gomili energije koju nesebično deli s publikom. Pola sata posle ponoći na red dolaze mađarski reperi "Belga". Nastali su 1998. godine, a publici nude dinamične pesme i lucidne tekstove, kakvih u njihovoj zemlji ima malo.
Drugog dana, u petak, 1. maja, u 21 sat nastupa bend "Petrol". Ovaj trio iz Beograda osnovan je 2003. godine i nudi spoj psihodelije i plesnih ritmova. Unikat na domaćoj alternativnoj sceni koji pravu snagu pokazuje upravo na koncertima. Proverite. U 22.30 na glavnoj bini pojaviće se slovenački "Laibach". Šta god da kažem o njima, nije dovoljno. Njih morate videti uživo i tako shvatiti zašto su odavno najpoznatiji bend s ovih prostora u svetu. Program na glavnoj bini zatvoriće bend u ekspanziji – "S.A.R.S." (00.30). Mislim da nema čoveka na ovim prostorima koji nije čuo njihov megahit "Buđav lebac". Moj Vule se ubi od smeha svaki put kad čuje pesmu. "Sveže amputiranu ruku Satrijanija", čija skraćenica daje jako zanimljivo i aktuelno ime bendu, trenutno čini osam članova a nastali su 2006. godine.
Završnog dana, u subotu, 2. maja, program na glavnoj bini otvara lokalni bend "Pionir 10". Postoje od 1999. i ranije su se zvali "Miške i drugari". Prepliću se između popa i roka osamdesetih, uz mešavinu darka, nju vejva i duboke alternative. Posle njih, u 22.30 nastupa Darko Rundek i njegov "Cargo Orkestar". Iako je još uvek najčešće najavljivan kao bivši frontmen grupe "Haustor", i te kako je uspeo da pronađe put do srca publike i novim pesmama iz druge faze svoje muzičke karijere. Ovogodišnji "Trenchtown" festival zatvoriće, opet pola sata po ponoći, mladi bend zanimljivog imena "Sajsi". Postoje od 2003. a glavna snaga su im specifične rime uz hard kor rifove i bitovi koji daju podlogu i podižu atmosferu.
Sve ovo, uz fenomenalne rege i ska ritmove na rege bini, i odlične di džejeve na Terasi obećava zaista nezaboravan provod. Ako ste u mogućnosti, što bi moja baka rekla, "otidite" na Palić. Pored sjajne prirode uživaćete i u sjajnoj muzici. Provereno.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.