U trendu

Ringo Star

Legendarni bubnjar „Bitlsa“, Ričard Starki, poznat kao Ringo Star, rođen je 1940. godine u Liverpulu. On nije od samog početka bio u „Bitlsima“, već je zamenio Pita Besta, te se tako priključio slavnoj britanskoj četvorci. Po raspadu „Bitlsa“ 1970. godine, započeo je solo karijeru.

Do sredine osamdesetih godina, izdao je četiri solo albuma, koji su, međutim, ostali u senci njegovih uspeha sa „Bitlsima“. Po izdavanju svog poslednjeg solo albuma 1981. godine, počinje da traži članove za sastavljanje novog benda. U tome i uspeva, te osniva grupu „All Starrs“, sa kojom pravi nekoliko turneja po Evropi i Americi. Poslednja turneja bila je 1997. godine.

Još u filmu o „Bitlsima“ pokazao se kao član grupe sa najvećim glumačkim talentom. Od tada nije ni prestajao da se bavi glumom. Dobio je dosta uloga u filmovima a najpoznatiji su: „Blindman“, „That“ll Be The Day“, „Stardust“ i „Alice Through the Looking Glass“.

Krajem osamdesetih godina počinje da se bavi i produkcijom. Devedesetih godina bio je uključen u šou-biznis, ali je najveće uspehe i u ovom poslu postizao pre svega zahvaljujući svojim prvim koracima u „Bitlsima“. Najveće i najprofitabilnije poslove imao je, uostalom, izdavši antologiju „Bitlsa“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.