U trendu

Sabor trubača: Gosti Riblja čorba, Ceca, Miroslav Ilić, Severina…

Tradicionalni Sabor trubača u Guči, 56. po redu, ove godine biće održan od 11. do 13. avgusta, najavili su danas organizatori.

Pored zvaničnog dela programa najavljeno je i održavanje koncerata folk i rok muzike 10. i 14. avgusta, tako da će ovogodišnji Sabor praktično trajati pet dana.

Manifestacija zvanično počinje u četvrtak, 11. avgusta u 11 časova, podizanjem saborske zastave kod Spomenika trubaču u centru Guče. U toku dana najavljeno je otvaranje izložbe u Muzeju trube, Sajam turizma, predstavljanje knjiga i publikacija kao i kulturno umetnički programi.

Prvog saborskog dana, uveče biće održano takmičenje mladih trubačkih orkestara, koncert pobednika prethodnog Sabora trubača i ponoćni koncert.

Drugog dana Sabora, program počinje tradiocionalnom „Trubačkom budilicom“ sa četiri trubačka orkestra. U toku dana biće održani narodni višeboj, koncerti kulturno umetničkih društava iz Beograda i Čačka „Branko Krsmanović“ i „Abrašević“, a u večernjim satima takmičenje majstora trube i koncert pobednika „Šampion sabora za 2016. godinu“.

Poslednjeg dana zvaničnog dela Sabora, u subotu, 13. avgusta, najavljen je defile takmičara i učesnika kao i manifestacija stare dragačevske svadbe. Popodne će biti održano takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, a uveče finalno takmičenje seniorskih orkestara, dok će u 23.00 sata biti održan koncert pobednika 56. Sabora trubača.

Novina na ovogodišnjem Saboru trubača su koncerti folk i rok muzike.

Dan pre početka Sabora, u sredu 11. avgusta, koncerte će prirediti folk pevačica Svetlana Ražnatović i roker Bora Đorđević, dok će nakon završetka Sabora, u nedelju uveče koncert održati hrvatska pevačica Severina i pevač narodne muzike Miroslav Ilić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.