U trendu

Sutra drugo polufinale 61. Eurosonga

Drugo polufinale 61. takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ biće održano sutra u „Gloub areni“ u Stokholmu, a srpska predstavnica Sanja Vučić nastupiće pod rednim brojem 6.

Vučić će sa pratećim vokalima Lenom Kuzmanović, Dunjom Vujadinović, Jelenom Đurić i Ivom Pletikosić, izvesti pesmu Ivane Peters „Goodbye“, a scenski nastup će biti dopunjen plesom baletskog igrača Miloša Isailovića.

Za plasman u finale, pored Srbije, takmičiće se i Letonija, Poljska, Švajcarska, Izrael, Belorusija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija i Belgija.

Deset takmičara, koje izabere stručni žiri i publika, pridružiće se u finalu 14. maja predstavnicima Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, kao i direktnim finalistima – Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj, i zemlji domaćinu – Švedskoj.

Način glasanja od ove godine je izmenjen u odnosu na dosadašnji sistem.

Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program kao i do sada i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Nakon saopštavanja rezultata žirija, glasovi publike će se iskombinovati dajući svakoj pesmi određeni skor.

Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova.

Svi glasovi – i publike i stručnog žirija, biće dostupni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.