U trendu

„Sziget“ posetilo skoro 400.000 posetilaca

Pričamo o nedavno završenom velikom festivalu. Iako su razlozi za to više nego lični, postoje i oni objektivni zbog kojih ove informacije moraju doći do ljudi koji posećuju naš sajt.
Nadaleko čuveni festival "Sziget" održan je od 12. do 16. avgusta u Budimpešti. Nećemo ga upoređivati s Egzitom jer bismo bili suviše subjektivni. Manje-više izvođači na takvim festivalima su slični svuda, ali u ovom slučaju postoji jedna bitna razlika. Dobro, možda dve… No, idemo redom.
Ovu manifestaciju je za pet dana posetilo bezmalo 400.000 posetilaca. Neverovatna brojka. Program, koji za razliku od Egzita počinje već u 15 časova, bio je podeljen na pet bina. Kuriozitet je da je na World Music Main Stage-u u nedelju, poslednjeg dana festivala, nastupio Boban Marković sa svojim orkestrom i, kako svi tvrde, zapalio masu. Sami izvođači kažu da im je ovo bio možda najbolji koncert ikada. Da im verujemo na reč.
Idemo na ono glavno. Na Main Stage-u za tih pet dana nastupili su, između ostalih, "Snow Patrol", "Lily Allen", "Fatboy Slim", "Primal Scream", nezaobilazni "The Prodigy", "Manic Street Preachers", "Placebo"… Vidite i sami da se dosta imena poklapa s Egzitom. Na već spomenutoj World Music bini, pored Bobana Markovića pojavili su se još i orkestar "Buena Vista Social Club", zatim "Calexico", "Amadou & Mariam", "Khaled" i drugi. Bina A38-WAN2 ugostila je uglavnom domaća, nama ne mnogo poznata imena. Spomenućemo samo bend "Korai Öröm", koji smo i mi imali prilike da upoznamo.
MTV Headbangers Ball – Rock bina donela je posetiocima dosta žešći i tvrđi zvuk, a "Burn Party Arena" nezaobilazne, svetski poznate di džejeve. Bili su tu "Armin van Buuren", "Grooverider", Erik Pric, Kojot, Madonin specijalni gost u Beogradu – Pol Okenfild, i mnogi drugi.
A vi se sad sigurno pitate – dobro, gde je ta jedna bitna razlika u odnosu na Egzit? Dobro, dve… Evo gde su. Namerno smo preskočili program poslednjeg dana na Glavnoj bini. A tamo, posle popodnevnog uvoda, bomba! Šta drugo reći za bend "The Offspring"? Da sam samo malo mlađi, ne bi’ ja to propustio. Ali nije to sve. Oni koji prate našu rubriku znaju da je arhiva puna hvalospeva o njima, kao i poziva nadležnima da ih dovedu kod nas. Ovo je još jedan. Dovedite ih! Kad su došli do Budimpešte, doći će i do Beograda. S njima i završavamo. "Faith No More", kako to moćno zvuči!
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.