U trendu

Tajni pregovori: Na Exit dolazi svetski poznati bend?

Ovogodisnji Exit festival mogao bi ostati upamćen po tome što cće trajati dan duže od planiranog i što će na njemu nastupiti jedan od najvećih svetskih bendova koji spada u malobrojnu i odabranu grupu takozvanih stadionskih atrakcija, čiji honorar premašuje milion dolara.

Mada iz Exit tima niko još zvanično ne želi da priča o tome, nezvanične informacije govore da će na Petrovardisku tvrđavu ovog leta doći bend koji nikad nije bio u regionu, iako su gotovo svi vodeći domaći organizatori pokušavali da ih dovedu na Ušće.

Iz menadžmenta Exita je potvrđeno da se pregovara sa jednim od najvećih svetskih bendova, oko nastupa na ovogodišnjem festivalu, ali da još nije izvesno da li će pregovori uroditi plodom, te da je to upravo razlog što se ime tog benda drži u tajnosti.

Ono što je posebno zanimljivo je da je jedini slobodan termin kada bi taj bend mogao nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi 5. jul, a kako Exit festival počinje dan kasnije, 6. jula, organizatori razmišljaju o ideji da uvedu „nulti dan“, odnosno da festival umesto predviđena četiri dana traje dan duže.

Najveći kamen spoticanja u pregovorima jesu cene ulaznica, jer tako ekskluzivni bendovi su gotovo isključivo rezervisani za za najveće i najskuplje svetske festivale poput britanskog „Glastoberija“ ili američkog „Koačele“, čije cene ulaznica premašuju i 300 evra, a organizatori Exit festivala insistiraju da cene ulaznica za kupce u Srbiji budu što pristupačnije.

Ideja je da se svima onima koji imaju ulaznice za sva četiri dana Exit festivala omogući da uz neku manju doplatu omogući da uživo prisustvuju nastupu i tog benda za koji je na turneji cena ulaznica nije niža od 100 evra.

Očekuje se da će u narednih nekoliko dana biti obelodanjeno da li su pregovori urodili plodom, kada bi trebalo i javno da bude saopšteno i ime benda koji će sve su prilike, ukoliko do dogovora dođe na najspektakularniji nači otvoriti ovogodišnje izdanje Exita, koji će i na taj način potvrditi status najboljeg muzičkog festivala u Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar