U trendu

Tina Tarner objavila živi album

Dobro pogledajte njenu sliku. Možete li da poverujete da ova superžena sledećeg meseca slavi svoj sedamdeseti rođendan?! I da je već više od pola veka nenadmašna na muzičkoj sceni? Moraćete da poverujete jer je to istina. Ona je već proglašena za rokenrol kraljicu, ona je jedna i jedina, ona je Tina Tarner.
Samo na pomen njenog imena oseća se elektricitet u vazduhu. Kao da se samo čeka eksplozija. E, upravo se to dogodilo oktobra prošle godine. Naime, tada je u Kanzasu počela njena jubilarna turneja povodom 50 godina karijere, nazvana "Tina Turner’s 50th Anniversary Concert Tour". Ona je trajala narednih šest meseci i obuhvatila je 90 rasprodatih koncerata u više od deset zemalja na dva kontinenta. Kada je čovek vidi na sceni, po njenim pokretima i energiji, rekao bi da je bar četrdeset godina mlađa. Sila je to, nema joj ravne, zaista.
Jedan koncert s pomenute turneje ostao je poseban. Zbog čega? U martu ove godine Tina je nastupila u Arnhemu, u Holandiji, pred celih 70.000 fanova. Specifičnost ovog nastupa nije u količini energije i dobrih vibracija, kojih je bilo na svakom koncertu. Ali, ovaj događaj ostao je zabeležen.
Na veliko oduševljenje obožavalaca, ovih dana (20. oktobar) u prodaji se pojavio DVD, kao i CD, upravo s ovim koncertom. Više od dva sata fenomenalne svirke, snimljeno najboljom tehnologijom, nalazi se na DVD-u koji je režirao Dejvid Malet (David Mallet). Na njemu se nalazi 20 pesama, uključujući i vanvremenske hitove "The Best", "Private Dancer", "We Don’t Need Another Hero" i "Nutbush City Limits". Na CD-u ima pet pesama manje. Više od milion posetilaca ove turneje jednoglasno je u oceni da je svaki koncert bio pravi spektakl, prepun snage i energije i pravog rokenrola. Ništa manje senzacionalno nije bila urađena ni koreografija, kao i svetla i pirotehnika. Nema sumnje da je Tina još jednom pokazala da je prava kraljica. Ona je nakon poslednjeg nastupa u Šefildu maja ove godine izjavila da je oduševljena hiljadama fanova koje je gledala svako veče i da je ovo bila turneja za pamćenje. Bio je to, kako je rekla, pravi način da se proslavi 50 godina rada.
Nama samo ostaje da se zahvalimo najboljem ženskom rok izvođaču svih vremena na svemu što nam je do sada podarila i da joj poželimo da traje još dugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.