U trendu

Uskoro novi živi DVD grupe „Metallica“

Samo na pomen imena ovog benda već osećam neki respekt i strahopoštovanje. Iako nisam baš neki ljubitelj te vrste zvuka, ta priča ne važi u ovom slučaju. Oduvek sam ih voleo i poštovao. A posle fenomenalnog koncerta u Beogradu, zasedaju na sam vrh, među nekoliko mojih omiljenih bendova, i nakon tog događaja, teško će ih šta spustiti niže.
"Metallica"… Osećate li neku jezu kako vam klizi niz kičmu? Ako ne, nešto definitivno nije u redu. "Metallica"! Kako odzvanja! Silan je to bend. Dovoljno je čuti jednu pesmu da bi se postao njihov fan. Bez obzira na to koju vrstu muzike volite.
Naša arhiva sadrži nekoliko vrlo zanimljivih članaka o njima. Bar ste vi tako rekli u svojim komentarima. Ako ste ih propustili ili zaboravili, evo prilike da se podsetite. Prvo je išla najava za do sada poslednji album – "Death Magnetic", a zatim smo mesec dana kasnije predstavili i interesantan spot za pesmu "The Day That Never Comes" sa, ni manje ni više, nego kragujevačkim "jugom" u glavnoj ulozi.
Ono što je danas na redu jeste živi DVD grupe "Metallica" pod nazivom "Francais Pour Une Nuit" (na engleskom – "French For One Night"). Ovo je svakako njihov prvi koncert u Francuskoj koji je zabeležen na DVD-u. Datum njegovog objavljivanja je 23. novembar. Nastup je održan u "Roman" koloseumu u Nimu, gradu na jugu zemlje, jula ove godine. U zvaničnom saopštenju se navodi da su "četiri jahača apokalipse" – Džejms Hetfild (James Hetfield), Lars Urlih (Lars Ulrich), Kirk Hamet (Kirk Hammett) i Robert Truiljo (Robert Trujillo), ujahali u Nim i u Koloseum, kroz gladijatorski tunel, a zatim prosto zapalili arenu. Imam osećaj da je bilo neponovljivo. Pored pesama s novog albuma, tu su i klasici poput "Enter Sandman", "Nothing Else Matters", "Sad But True", "One", "Seek & Destroy". DVD sadrži ukupno 18 pesama.
Pomenuti koncert održan je u okviru svetske turneje "World Magnetic", koja više nego uspešno promoviše poslednji višestruko platinasti album. Inače, album "Death Magnetic" je prvi u istoriji ove grupe koji se čitave dve nedelje zadržao na prvom mestu top-liste u Velikoj Britaniji. Do sada je prodat u više od pet miliona kopija širom sveta. Turneja je prošle godine u septembru srušila dotadašnji rekord u posećenosti čuvene londonske "02" arene, da bi taj rekord popravili u martu ove godine.
I dok čekate objavljivanje još jednog bisera za vašu muzičku kolekciju, posetite zvaničan sajt benda i saznajte sve što vas zanima.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.