U trendu

Žreb za „Evrosong” 31. januara

Žreb zahvaljujući kojem će biti poznato u kom polufinalu će se takmičiti učesnici 62. „Evrosonga” biće održan idućeg utorka u dvorani kijevske gradske uprave. Istog dana biće predati i simbolični ključevi čime Stokholm, domaćin prethodnog muzičkog takmičenja, predaje organizaciju Kijevu, u kojem će od 9. do 13. maja biti održana ovogodišnja „Pesma Evrovizije”.

Tokom prvog dela izvlačenja biće poznato u kojem će polufinalu, velika petorka (Velika Britanija, Francuska, Italija, Španija Nemačka i zemlja domaćin – Ukrajina) moći da glasaju. Drugi deo žreba će odlučiti u kojem će polufinalu nastupiti ostalih 37 zemalja učesnica.

Tokom prve polufinalne večeri, 9. maja, nastupiće 18 takmičara dok će se u drugom polufinalu, 11. maja, pojaviti 19 izvođača. Iz svakog polufinala u finale prolazi deset takmičara, kao i velika petorka i zemlja domaćin, tako da će 13. maja nastupiti muzičari iz 26 zemalja.

Ove godine za najbolju pesmu takmičiće se predstavnici 42 evropske zemlje, ali i umetnici iz Australije, tako da će to biti najbrojnije takmičenje od 2011. godine.

(S. Č., Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.