U trendu

Magazin Tajm proglasio ličnost godine, nije Tramp

Za ličnost godine američkog magazina „Tajm“ za 2017. godinu, proglašen je pokret žena „Sajlens brejkers“ (The Silence breakers) koji je pokrenuo priču o prevenciji seksualnog uznemiravanja, objavljeno je danas na sajtu magazina.

Pokret je blisko povezan sa inicijativom i haštagom „Ja takođe“ (#MeToo) koja je pokrenuta pre nekoliko godina, ali je u javnosti postala poznata naročito posle optužbi za seksualno uznemiravanje protiv holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

„Tajm“, međutim, navodi da je haštag „deo, a ne cela slika“.

„Ovo je najbrža društvena promena koju smo videli za nekoliko decenija“, rekao je glavni urednik magazina Edvard Felzental.

On je rekao za program En-Bi-Si Tudej da je pokret počeo hrabrim pojedinačnim postupcima stotina žena – i nekih muškaraca koji su izašli i ispričali svoje priče.

Na naslovnoj strani „Tajma“ nalazi se fotografija nekoliko žena koje su optužile Vajnstajna. On je u međuvremenu napustio svoj producentski studio i suočava se sa više od 80 optužbi za seksualno uznemiravanje.

Magazin „Tajm“ bira ličnost godine od 1927. godine, uz obrazloženje da se bira „osoba ili grupa ljudi koji su najviše uticali na vesti tokom prethodne godine, na bolje ili gore“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike